ASV latviete brīdina tautiešus: Pie mums nomira gadu vecs mazulis!

Viktorija Gabrjuna 1.aprīlis 2020, 10:28
 
AFP/Scanpix/LETA
Balvu novada pašvaldība saņēmusi emocionālu gan rakstisku, gan telefonisku ziņu no latvietes ASV, kura aicina Latvijas iedzīvotājus palikt mājās.

Sociālajā tīklā Facebook pašvaldība pārpublicē sievietes vēstuli.

"Balvenieši! Esmu Lolita Priede. Domāju, ka daudzi mani pazīst un atceras. Es dzīvoju Čikāgā, Amerikas Savienotajās Valstīs. Jau 21 gadu strādāju hospitālī. Es vairs nelūdzu, es pieprasu - PALIECIET MĀJĀS, nestaigājiet apkārt. Viss, kas notiek, ir ļoti nopietni un bīstami!

Pie mums nomira gadu vecs mazulis. Es strādāju, kur cīnās par COVID-19 inficēto dzīvībām.

Palīdziet mediķiem un paši sev! PALIECIET MĀJĀS! Un, ja kāds radinieks iebrauca no citas pilsētas vai valsts, izolējiet viņu uz 14 dienām, tas ir jāievēro! Vīrusa inficētais var justies vesels. Sēdiet mājas!" teikts sievietes ierakstā.

Jaunākā informācija liecina, ka Covid-19 uzliesmojumā ASV pēdējo 24 stundu laikā ir miruši 865 cilvēki, kas ir jauns rekords, liecina Džona Hopkinsa universitātes līdz otrdienas vakaram apkopoti dati.

Kopējais Covid-19 upuru skaits ASV tagad ir pieaudzis no 3008 cilvēkiem pirmdienas vakarā līdz 3873 cilvēkiem otrdienas vakarā plkst.20.30 (trešdien plkst.3.30 pēc Latvijas laika).

ASV tagad ir apstiprināti 188 172 koronavīrusa gadījumi, kas ir vairāk nekā jebkurā citā pasaules valstī.

ASV otrdien apsteidza Ķīnu no Covid-19 mirušo skaita ziņā. Tagad ASV šai ziņā ir apsteigušas arī Franciju, bet atpaliek no Itālijas un Spānijas.

Jāpiebilst, ka jau iepriekš rakstījām par ārzemēs mītoši latviešu aicinājumiem palikt mājās, lai situāciju nepadarītu vēl sarežģītāku, kāda tā ir citās valstīs.

Kāda latviete vārdā Dace sociālajā tīklā Facebook aprakstījusi, ko nozīmē karantīnas režīms Spānijā, tādejādi vēloties atgādināt saviem draugiem un paziņām Latvijā, ka šeit situācija nav tik briesmīga, lai par to sūdzētos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas