Zinātnieki par Covid-19 ietekmi uz smēķētājiem

tautaruna.lv 1.aprīlis 2020, 11:30
 
Ilustratīvs attēls / AFP/Scanpix/LETA
Ķīnā, Uhaņā, veiktā pētījumā secināts, ka smēķētāji retāk saslimst ar koronavīrusu, raksta ārvalstu mediji.

Pēc Ķīnas zinātnieku teiktā, smēķētāji inficējas ar Covid-19 par 20% retāk nekā tie, kas nav atkarīgi no nikotīna. Tas teikts zinātniskajā rakstā "140 pacientu, kas inficējās ar Covid-19 Uhaņā, klīniskās īpašības", kas tika publicēts Eiropas Alergoloģijas un klīniskās imunoloģijas akadēmijas tīmekļa vietnē.

Tā februārī zinātnieki izpētīja pacientus Uhaņā un nonāca pie secinājuma, ka no 140 pacientiem tikai divi smēķēja. Tas ir tikai 1,4%.

Eksperti uzskata, ka smēķētāji 20 reizes retāk inficējas ar koronavīrusu nekā nesmēķētāji. Protams, dati joprojām ir provizoriski, tāpēc zinātnieki turpinās pārbaudīt, kāda ir saikne starp koronavīrusu un smēķēšanu.

Tajā pašā laikā zinātnieki uzsver, ka cilvēki, kuriem ir lielāks risks inficēties ar Covid-19, ir cilvēki, kuri cieš no hipertensijas un diabēta.

Jebkurā gadījumā der atcerēties, ka smēķēšana ir kaitīga veselībai, tā izraisa vēzi, sirds un asinsvadu slimības.

Taču jājpiebilst, ka iepriekš medicīnas jomas eksperti ir izteikušies, ka smēkēšana palielina risku saslimt ar Covid-19. Kā iepriekš CNN izteicās ASV Nacionālā Narkomānijas institūta direktore Nora Volkova, Covid-19 "uzbrūk" plaušām, tāpēc īpaši riska zonā ir cilvēki, kas smēķē.

Avots 1

Avots 2

Avots 3

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas