VIDEO: Tā policija Dagdā informē par jauniem ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā

Rita Lazda 31.marts 2020, 17:30
 
Lauris Aizupietis/F64 Photo Agency
Lai gan katru dienu tiek atgādināts par valstī ieviestajiem ierobežojumiem koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai, joprojām atrodas cilvēki, kuri tos pārkāpj. Tiesa, arī likumsargi nesnauž un, piemēram, Dagdā izdomājuši veidu, kā operatīvi par visu informēt iedzīvotājus.
Kā liecina sociālajos tīklos ievietotais video, tad policisti Dagdā ar skaļruņu palīdzību informējuši par šobrīd valstī noteiktajiem ierobežojumiem. Līdzīgi rīkojušies arī likumsargi Rēzeknē.

Jau vēstīts, ka valdība šodien lēma palielināt sodus par ārkārtējas situācijas ierobežojumu pārkāpumiem, liecina ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa sniegtā informācija medijiem.

Līdz šim Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro. Jaunākie valdības pieņemtie grozījumi noteiks, ka sods fiziskām personām par šādiem pārkāpumiem būs pat līdz 2000 eiro, savukārt juridiskām personām līdz 5000 eiro.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja, ka naudas sods par ārkārtējā situācijā noteikto aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu jau tuvākajā nākotnē varētu pārsniegt 1000 eiro.

Ģirģens pastāstīja, ka patlaban Iekšlietu ministrija strādā pie Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumu projekta, lai sodus par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu varētu palielināt "līdz 1000 eiro un vairāk".

Kā ziņots, pirmajās divās nedēļās kopš ārkārtējās situācijas noteikšanas par ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu policijas faktiski piemērotie sodi svārstījās amplitūdā no 10 līdz 150 eiro, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Līdz šim neviens kriminālprocess par ārkārtējās situācijas aizliegumu neievērošanu nav sākts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas