Latviete Spānijā: Mums visas rokas un kājas ir "sasietas"

Viktorija Gabrjuna 31.marts 2020, 11:30
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Kāda latviete vārdā Dace sociālajā tīklā Facebook aprakstījusi, ko nozīmē karantīnas režīms Spānijā, tādejādi vēloties atgādināt saviem draugiem un paziņām Latvijā, ka šeit situācija nav tik briesmīga, lai par to sūdzētos.

Dace ar savu ierakstu mudina neizmantot ļaundabīgi to vieglās formas karantīnu, kas patlaban ir Latvijā, jo ja slimība netiks kontrolēta šādā formātā, tad var arī pastiprināt kontroli, un situācija būs līdzīga kā Spānijā.

"Kārtējais Corona vīrusa ieraksts.. bet šo ierakstu īpaši adresēju saviem draugiem un paziņām Latvijā. Lasu ierakstus un redzu bildes, kur Latvijas iedzīvotāji sūdzas cik grūti ir būt karantīnā, ārkārtas stāvoklis izsludināts.Drīkst iziet pastaigāties tikai mežā un pludmalē, veikali ciet!! Jaelpo svaigs gaiss!! Briesmīgi!!

Pastāstīšu sīkāk, ko nozīmē īsts ārkārtas stāvoklis un karantīna! Spānijā esam jau 16 dienu karantīnas stāvoklī, bez iespējas iziet ārā pastaigāties gar jūru un iziet paskriet mežā vai skrituļot parkā!!

Mūsu iespēja iziet ārā no mājas ir uz veikalu vai aptieku ( tie, kam ir suņi, vēl arī var pastaigāties, bet arī šķiet 100 vai 50 metrus no mājām un jābūt līdzi papīriem, ka tas ir tavs suns)!! Viss! Iespēja pasēdēt mežā vai pie jūras ar ģimeni vai vienam aizliegta!! Bērnus no mājas vispār nelaiž ārā, jo pa ielu vai veikalos drīkst staigāt tikai pa vienam, bet bērnu vienu atstāt mājās nevar, un bērns ārā viens iet nevar. Ja gribi redzēt jūru, 20 sekundes uz to paskatīties trīcošām kājām un bailēm, ka policija neieraudzīs Tevi, tu vari pa ceļam uz atkritumu konteineru paskatīties, lai neaizmirsti, kā jūra izskatās!! Veikalos jāņem čeks, jo ja nāc mājās un policija prasa, no kurienes nāc, jābūt pierādījumam!! Automašīnas pārbauda, nedrīkst automašīnā atrasties vairāk kā viena persona.

Es neesmu īsti paklausīga likumam un arī es sākumā šmaucu ārā pēc šokolādes batoniņa vai vīna pudeles, bet šobrīd par to vairāk pat nevar būt runas, jo no šodienas aizliegumi pastiprināti! Policija aiziešanu uz veikalu pēc saldējuma uztver kā patvaļīgu vazāšanos un var sodīt!! Mums visas rokas un kājas ir "sasietas"! Sēžam mājās!!" teikts ierakstā.

Latviete mudina vieglās karantīnas režīmu Latvijā neizmantot ļaundabīgi.

"Padomā, kur tu ej un ko tu dari, jo ja vaļīgi pret to attieksimies un vīruss netiks kontrolēts, mēs visi varam tikt ieslēgti mājās uz ilgu, ilgu laiku!! Esiet uzmanīgi!" mudina latviete.

Jāpiebilst, kā tika informēts pirmdien, Spānijā reģistrēti 812 jauni Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, kopējam mirušo skaitam sasniedzot 7340 cilvēkus.

Tikmēr inficēto skaits sasniedzis 85 195.

14.martā Spānija ieviesa bargus pārvietošanās ierobežojumus, liedzot pilsoņiem atstāt mājas, izņemot gadījumus, kad viņi dodas uz darbu, vai arī iegādāties pārtiku un medikamentus.

Sestdien premjerministrs Pedro Sančess paziņoja, ka pārvietošanās tiks vēl vairāk ierobežota un ka nākamās divas nedēļas mājās jāpaliek visiem, kas nav nodarbināti īpaši svarīgos darbos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas