Latviete Itālijā: Neesmu bijusi ārā kopš 7.marta

Rita Lazda 29.marts 2020, 9:21
 
PA Images/SCANPIX/LETA
Itālija ir Eiropas valsts, kuru koronavīruss Covid-19 skāris vissmagāk. Lai saprastu, cik situācija ir nopietna un, iespējams, uzrunātu tos, kuriem arī Latvijā joprojām izklaide šķiet došanās uz veikalu arī pašizolācijas laikā, latvieši Itālijā pastāstījuši, cik dienas jau neiziet no mājām.

Lai saprastu, kā šobrīd klājas mūsu tautiešiem Itālijā, iespējams apskatīt sociālajā tīklā facebook publicētos ierakstus. Piemēram, domubiedru grupā "Latvieši Itālijā" šonedēļ bijusi diskusija, kurā mūsu valstspiederīgie pastāsta, cik dienas jau nav atstājuši mājas.

"Reāli uz ielas nebiju bijusi kopš 7.marta man liekas, aizvakar tas bija, kad izdomāju aizbraukt lîdz veikalam - parasti vīrs brauca, bet kad ieraudzīju 20-30 cilvēku rindu 2-3 km garumā man pārgāja gribēšana lietus laikā stāvēt tās 2 stundas, lai tiktu veikalā un tā atgriezos mājās. Tā bija visa mana iziešana ārā, reāli kādas 10 minūtes ar mašīnu aizbraukt līdz veikalam un atbraukt atpakaļ," raksta Latvijas valstspiederīgā.

Vēl kāds cits mājās pavadījis jau 16, vai pat 17 dienas. "1 -2 reizes nedēļā uz veikalu, kas tepat netālu. Labi, ka vismaz ir 2 kārtīgi balkoni, kur uzturēties, ja laiks labs, bet smagi, tepat blakus kalni un meži, kur varētu staigāt nevienu nesatiekot, taču iet nedrīkst. Smagi jo neesmu majā sēdētājs. Ziano di Fiemme (TN) nu jau 2 nedēļas," komentāros raksta kāds cits tautietis, kurš dzīvo Itālijā.

"Kopš 8.marta izeju (precīzāk izbraucu) vienreiz nedēļā uz veikalu. Labi, ka garāža ir mazliet tālāk no mājas, tad nu tie 300 metri šķiet zelta vērti. Labi, ka ir liels balkons un skats uz Monte Rosa," stāsa Inese.

Vēl kāda cita Neapolē mītoša latviete stāsta, ko no mājām nav izgājusi jau no februāra beigām.

Jau vēstīts, ka piektdien Itālija paziņoja par līdz šim lielāko Covid-19 upuru skaitu vienas diennakts laikā.

Pēc inficēšanās ar Covid-19 vīrusu Itālijā kopumā miruši jau 9134 cilvēki.

Ieskaitot mirušos un atlabušos pacientus, Itālijā kopējais inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 86 498, kas ir vairāk nekā Ķīnā un gandrīz vienādi ar situāciju ASV.

Itālijā reģistrēts 4401 jauns inficēšanās gadījums, kas nozīmē 6,6% pieaugumu dienas laikā.

Atlabušo pacientu skaits pieaudzis par aptuveni 6%, sasniedzot 10 950. Savukārt intensīvajā aprūpē esošo cilvēku skaits pieaudzis par 3,2%, sasniedzot 3732.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas