VIDEO: Kādas zāles piedāvā, lai paglābtos no koronavīrusa?

Viktorija Gabrjuna 29.marts 2020, 12:21
 
AFP/SCANPIX/LETA
Sociālo tīklu lietotāji dalās ar ieteikumiem, kā cīnīties ar baiso Covid-19. Vieni ieteic sasmalcinātu ķiploku tukšā dūšā, citi pārliecināti, ka karsti dzērieni paglābs, vēl citi liek cerību uz Krievijā ražotām zālēm pret koronavīrusu. Vairāk šo jautājumu pētīja raidījums "Bez Tabu".

Kāda sieviete norāda, ka Krievijā ražotās pretvīrusu zāles “Arbidols” varot līdzēt, un tā lietošanas instrukcijā pat norādīts, ka medikaments esot lietojams pret koronavīrusu.

Aptaujātie farmaceiti gan tā efektivitāti apšauba, un šis preparāts pat neesot reģistrēts Zāļu valsts aģentūrā.

Informācija par iespējamo brīnumlīdzekli, kas palīdzēs cīņā ar Covid-19, klīst jau kopš pandēmijas sākuma. Izmēģinājumi Ķīnā liecinot, ka pret Covid-19 efektīvs varētu būt japāņu gripas medikaments. Citi informācijas avoti vēsta, ka Eiropā jau sākti klīniski izmēģinājumi četriem iespējamiem medikamentiem pret jauno koronavīrusu. Kamēr tiks apstiprnātās zāles pret koronvīrusu, nevajag eksperimentēt un ieteicams lietot vien savu ārstu norādītos medikamentus.


"Ja cilvēkam ir kāda būtiska cita slimība, piemēram, elpošanas slimības, astma, sirds slimības, cukura diabēts un tā tālāk, tad medikamenti jālieto obligāti. Jo labāk būs kontrolēta pamatslimība, jo mazāka iespējas, ka Covid-19 noritēs ar smagām sekām. Šobrīd pierādītu medikamentu, kas darbotos koronavīrusa infekcijas gadījumā, nav. Mēs ceram, ka kaut kas būs, bet šobrīd nav," saka Alvils Krams, pneimonologs.

Lai cīnītos ar Covid-19, joprojām darbojas jau iepriekš akcentētie pasākumi: svarīgi mazgāt rokas pēc iespējas biežāk, sociāli distancēties, būt svaigā gaisā, vingrot un būt atbildīgiem ne tikai ne tikai par savu, bet arī apkārtējo veselību.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas