Mediķi lūdz nenoslogot tālruņa līniju 8303

tautaruna.lv 26.marts 2020, 22:14
 
Pixabay
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests lūdz nenoslogot tālruņa līniju un zvanīt uz 8303 tikai tajos gadījumos, ja nepieciešams reģistrēties Covid-19 analīžu veikšanai.
Šobrīd 8303 operatori saņem ļoti daudzus jautājumus, kas nav saistīti ar analīžu pieteikšanu, piemēram:

Vai es varu glaudīt suni, ja esmu pašizolācijā?

Kāpņu telpā redzēju kaimiņam pie durvīm atstātu paciņu. Tagad man sāp kakls? Ko man darīt?
Vai varat izsaukt policiju manam vīram, kurš klepo un neievēro distanci pašizolācijā?
Nebiju ceļojumā, bet biju pārtikas veikalā. Simptomu man vēl nav, bet zinu, ka tur noteikti kāds mani inficēja. Ko man darīt?
Uzdodot šādus un līdzīgus jautājumus, tālruni grūtāk sazvanīt tiem, kuriem ir patiešām nepieciešams reģistrēties analīzēm. Mediķi atgādina - zvanot uz tālruni 8303, tiek reģistrēti analīžu pieteikumi, nevis sniegtas medicīniskas konsultācijas vai uzziņas par Covid-19.
Par to, kādos gadījumos tiek veiktas valsts apmaksātas Covid-19 analīzes, vari uzzināt Slimību profilakses un kontroles centrs mājaslapā: https://bit.ly/analīzes
Ja ir citi jautājumi par Covid-19 aicinām ielūkoties jaunizveidotajā valsts mājaslapā www.covid19.gov.lv, kur var vienuviet atrast nozīmīgākos tālruņa numurus, uz kuriem zvanīt, lai uzdotu jautājumus par slimības simptomiem, profilaksi. Tāpat mājaslapā pieejami kontakti, kur gūt atbildes uz jautājumiem, kas skar patērētāju tiesību aizsardzību, izglītību, robežu šķērsošanu un citas jomas. Apkopoti arī biežāk uzdotie jautājumi un atbildes.
Vienlaikus informāciju par padomiem un ieteikumiem saistībā ar Covid-19 var meklēt arī Slimību profilakses un kontroles centrs mājaslapā: https://arkartassituacija.gov.lv/

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas