Francijas mediķi nosauc medikamentu koronavīrusa ārstēšanai

Viktorija Gabrjuna 25.marts 2020, 9:30
 
ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA
Francijas zinātnieki ir paziņojuši par klīniskajiem pētījumiem, kuros atklāta medikamenta hidroksihlorohīna efektivitāte kombinācijā ar antibiotiku azitromicīnu koronavīrusa ārstēšanai, raksta ārvalstu mediji.

Pētījuma ietvaros 14 pacienti desmit dienas iekšķīgi lietoja 200 mg hidroksihlorhinokrāta sulfāta trīs reizes dienā. Seši no tiem papildus saņēma papildus devu, lietojot 500 mg azitromicīna dienā, bet pēc tam četras dienas 250 mg. Nevienam no sešiem cilvēkiem pētījuma laikā netika konstatētas blakusparādību attiecībā uz sirdsdarbību.

Jau piektajā dienā šiem pacientiem koronavīrusa testi bija negatīvi. Šāds rezultāts tika apstiprināts, veicot abalīzes arī nākamajās dienās. Tas nozīmē, ka visi Covid-19 pacienti testa grupā tika pilnībā izārstēti piecu dienu laikā.

Interesanti ir arī tas, ka viena paciente, kura kā medikamentu saņēma tikai hidroksihlorhinīnu, bet viņai veiktās analīzes joprojām uzrādīja vīrusa klātbūtni, astotajā pētījuma dienā sāka lietot azitromicīnu, un devītajā dienā viņas vīrusa testi jau bija negatīvi.

Jāpiebilst, ka hidroksihlorokvīns ir medikaments, ko plaši izmanto, lai ārstētu sarkano vilkēdi, artrītu un malāriju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas