No veikaliem "izķer" ne vien sejas maskas, bet arī dezinfekcijas līdzekļus

Rita Lazda 28.februāris 2020, 14:40
 
ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA
Jau pirms kāda laika vēstījām, ka pēc tam, kad pasaulē tiek ziņots par jauniem saslimšanas gadījumiem ar koronavīrusu "Covid-19" no aptieku un veikalu plauktiem pazudušas sejas maskas. Jaunākie ieraksti sociālajos tīklos un arī novērotais tirdzniecības vietās liek domāt, ka par deficīta preci varētu kļūt arī roku dezinfekcijas geli.

"Nē, mums jau viss izpirkts," jautājot, kur veikalā atrodams roku dezinfekcijas gels, atbild vienā no Rīgas mikrorajoniem strādājošā veikala "Drogas" pārdevēja. Viņa piebilst, ka pēdējais iepakojums nopirkts jau vakar. Arī lielākajos veikalos pie kasēm un plauktos šo preču kļuvis ievērojami mazāk.

Arī RīgaTV 24 raidījumu vadītāja Ieva Strazdiņa sociālajā tīklā facebook norāda, ka novērojusi līdzīgu situāciju. "Nolēmu joka pēc šodien, pa ceļam skrienot, ieskriet Molā, pameklēt roku dezinfekcijas gēlu. Nekur nav," situāciju raksturo Ieva.

"Uz Čaka ielas izskrēju arī Drogas un aptiekas - nav. Pārdevējas visur nosmējās - nu jūs gan visi dodat ar to savu histēriju. Laikam jau dodam, bet, kad visur pazūd maskas un tie stulbie šķidrumi, kurus kādreiz kā galīgi nevajadzīgus pēc katra vasaras festivālu laika metu miskastē, tad sorry, bet biki baisi paliek."

Jau vēstīts, ka aptuveni pirms nedēļas daudzviet tirdzniecības vietās vairs nebija nopērkamas sejas maskas. Jāatgādina gan, ka parastās ķirurģiskās sejas maskas nepasargā no iespējamās saslimšanas ar koronavīrusu "Covid-19", jo ieejas avots tam var būt arī acu gļotāda, intervijā Latvijas Radio skaidroja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis, Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs ir Aleksejs Višņakovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas