No Liepājas uz Rīgu nogādāts pacients ar iespējamām koronavīrusa pazīmēm

tautaruna.lv 26.februāris 2020, 18:19
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Šodien vairāki sociālo tīklu lietotāji dalījušies ar attēlu, kurā redzams NMPD pārstāvis aizsargtērpā. Lai gan speciālisti jau iepriekš norādījuši, ka tas nav nekas ārkārtējs un jebkurā gadījumā jāievēro noteikti algoritmi, cilvēki joprojām ir satraukti.
Portāls "liepājniekiem.lv" vēsta, ka Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša apstiprina, ka šodien Liepājā, kur netālu esošajā Grobiņā tapis uzņemtais foto, saņemts NMPD izsaukums.

Neoficiāla informācija vēsta, ka liepājnieks pēc atgriešanās no Itālijas, vērsās pie ģimenes ārstes ar saaukstēšanās simptomiem.

Daktere izsaukusi neatliekamo medicīnisko palīdzību, tāpēc liepājnieks nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā “Latvijas Infektoloģijas centrā”.

Jau vēstīts, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) vakar devies izsaukumos pie deviņiem pacientiem ar aizdomām par jauno koronavīrusu "Covid-19", taču nevienā gadījumā saslimšana nav apstiprinājusies, liecina NMPD vadītājas Lienes Cipules ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

izmeklējumu veikšanas nevienam saslimšana nav apstiprinājusies.

Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka kopš 29.janvāra Latvijā veikti 32 laboratoriskie izmeklējumi uz "Covid-19", tostarp deviņos gadījumos pārbaudīti bērni. Visi rezultāti bijuši negatīvi.

Kā ziņots, ja Latvijā tiktu konstatēts jaunais koronavīruss "Covid-19", pilnīgi droši "pirmajā vilnī" vienlaikus specifisko aprūpi varētu nodrošināt 100 cilvēkiem, bet ir arī rīcības plāns gadījumam, ja saslimušo skaits būtu lielāks, otrdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa uzsvēra, ka Latvijā neviens jaunā vīrusa gadījums nav konstatēts. Vienlaikus skaidroja, ka ir apzināts gan gultas vietu skaits, gan karantīnas vietu skaits gadījumā, ja cilvēki būtu jāārstē un jāizolē gan Rīgā, gan reģionos.

Tikmēr Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis Latvijas Radio pauda, ka jo mazāk Latvijas iedzīvotāju dosies uz koronavīrusa "Covid-19" skartajām teritorijām, jo labāk Latvijai, vienlaikus gan ar lielu varbūtību pieļaujot, ka vīrusus tik un tā "ieradīsies Latvijā".

Dumpis stāstīja, ka Latvija ir gatava mēģināt ierobežot jaunā vīrusa izplatību, tomēr esot jāsaprot, ka neviena valsts visām situācijām nav gatava, ko apliecina vīrusa straujā izplatība Itālijā.

Mediķis vērtēja, ka šī infekcija izpletīsies arvien tālāk, attiecīgi diezgan droši varot teikt, ka tā nonāks arī Latvijā, jautājums tikai - kad. Pašlaik iedzīvotāju, mediķu un valsts amatpersonu uzdevums būtu attālināt vīrusa nonākšanu mūsu valstī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas