Meteorologs skaidro, vai marta sākumā tiešām gaidāms aukstuma vilnis

Rita Lazda 24.februāris 2020, 18:21
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Lai gan jaunākā laika prognoze liecina, ka šonedēļ Latvijā gaidāms sals un sniegs, meteorologs T.Bricis saviem sekotājiem sociālajā tīklā facebook skaidrojis, vai tiešām šobrīd tiek prognozēts, ka marts sāksies ar pamatīgu aukstumu.
Kā savā publikācijā norādījis T.Bricis, tad šonedēļ tiešām ik pa laikam gaidāms sals un sniegs. Naktīs gaisa temperatūra būs ap -1, -4 grādiem, savukārt dienā ap +1, +2 grādiem. Šī brīža prognozes neliecina, ka marts sāksies ar aukstuma vilni.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) norādīja, ka Latvijā sācies meteoroloģiskais pavasaris, atsevišķos reģionos meteoroloģiskajai ziemai neiestājoties. Savukārt pēc aktuālajām prognozēm turpmākajās nedēļās vēl gaidāms neliels sals un februāra pēdējās dienās lielākajā daļā valsts zemi pārklās sniega sega. Tomēr, neskatoties uz ziemīgākiem laika apstākļiem tuvākajā laikā, diezgan droši var apgalvot, ka šī ziema (decembris-februāris) būs siltākā novērojumu vēsturē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas