"Situācija ir traka"; Latvieši Itālijā stāsta par notiekošo koronavīrusa dēļ

Viktorija Gabrjuna 24.februāris 2020, 12:08
 
AP/Scanpix/LETA
Latvijas vēstniecība Itālijā sociālajā tīklā Facebook informē, ka patlaban koronavīrusa izplatības dēļ vairākos reģionos un pilsētās Itālijā ir noteikta karantīna. Tas nozīmē, ka izbraukšana tiek stingri kontrolēta un pat ierobežota. Iespējams, šie ārkārtas pasākumi varētu skart arī virkni Latvijas iedzīvotāju, jo februāra nogale un marta sākums tradicionāli ir laiks, kad daudzi slēpotāji dodas uz Itāliju, lai baudītu ziemas priekus.

Kā zināms, koronavīrusa uzliesmojuma dēļ svētdien pārtraukts slavenais Venēcijas karnevāls.

Venēcijas karnevāls sākās 8.februārī un bija plānots, kas tas noslēgsies otrdien. Taču koronavīrusa uzliesmojuma dēļ karnevāls jau beidzies. Reģionā atcelti arī visi sporta pasākumi, slēgtas skolas, muzeji, tirgi un īstenoti citi pasākumi, lai ierobežotu vīrusa izplatību.

Līdzīgi pasākumi īstenoti arī Lombardijas reģionā. Slavenā Milānas opera "La Scala" ir atcēlusi izrādes un modes nama "Giorgio Armani" pasākums Milānas modes nedēļas ietvaros norisinājās tukšā teātrī bez apmeklētājiem un tika pārraidīts tiešraidē.

Itālijā ar ar jauno koronavīrusu "Covid-19" inficējušies 132 cilvēki, un divi cilvēki ir miruši.

Lielākā daļa no inficēšanās gadījumiem konstatēti Lombardijā.

Kā teikts Latvijas vēstniecības Itālijā ierakstā sociālajos tīklos, cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Itālijā 11 pilsētām noteikta karantīna.

"Latvijas vēstniecība Itālijā informē, ka pašlaik karantīna ir noteikta: Vò Euganeo, Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo un San Fiorano. Minēto komūnu teritorijā ir ierobežota iebraukšana un izbraukšana.
Lombardijas reģionā plānots slēgt izglītības iestādes un muzejus, kā arī atcelt kultūras pasākumus; Veneto, Piemonte, Alto Adige, Friuli Venezia Giulia reģionos -visas izglītības iestādes, savukārt Emilia Romagna un Ligurijas reģionos plānots apturēt universitāšu darbību.

Vēstniecības rīcībā NAV informācijas, ka inficēto personu vidū būtu Latvijas valstspiederīgie," teikts ierakstā.

Tikmēr komentāros Itālijā esošie latvieši raksta, ka situācija tiešām ir traka.

"Jā, es atrodos pilsētā 9 km no noteiktās zonas. Un situācija ir ļoti traka. Viss ciet, veikali izpirkti, cilvēki no mājas ārā neiet. Un no zonas ja izbrauc, ja nav ārkārtas situācija, riskē cietumu sodu," teikts kādā komentārā.

Tikmēr vēl kāds piebilst, ka Emilia Romagna reģionā izglītības iestādes ir slēgtas vismaz līdz 1.martam.

Tikmēr vairāki sociālo tīklu lietotāji komentāros raksta, ka panikai nav pamata, jo karantīnas zonas noteikšana ir normāla profilaktiska darbība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas