Misānes bijušā dzīvesbiedra meita atklāj vēl nezināmu informāciju par notikušo

Viktorija Gabrjuna 19.februāris 2020, 11:30
 
Ekrānšāviņš no video
Pirmo reizi Kristīnes Misānes lietu komentējusi sievietes bijušā dzīvesbiedra Johana Groblera meita Anzela Groblere, kura uzskata, ka Misāne ir mele, raksta portāls "jauns.lv".
Anzela uzskata, ka Kristīne rūpīgi plānoja savas meitas nolaupīšanu.

"Kristīne Misāne rūpīgi plānoja manas mazās māsas nolaupīšanu vairāk nekā nedēļu, pirms viņa pameta Dienvidāfriku. Viņa nelegālā veidā iegādājās SIM karti, ziemas apģērbu, atvadījas no draugiem un uz noliktavu pārvietoja mēbeles, ko viņa lietoja sev izīrētajā namā. Viņas telefons tika atstāts mājā, pievienots pie lādētāja, arī mana tēva automašīna, kuru viņa izmantoja, tika pamesta ar atslēgām salonā. Aizejot projām no savas apmešanās vietas, viņa atvadījās no apsargiem. Šo visu viņa darīja pirms, tā dēvētās, steidzamās Dienvidāfrikas pamešanas.

Svarīgākais gan ir tas, ka viņas māsa Mārīte Batraka, kā pati to ir atzinusi, palīdzēja Kristīnei iegādāties aviobiļetes. Pēcāk noskaidrojās, ka biļetes izlidošanai ir nopirktas 2018. gada 16. maijā, Portugālē. Piecas dienas pirms iespējamā vardarbīgā incidenta [no tēva Johana Groblera puses], kas it kā esot noticis 2018. gada 20. maijā. Tāda visnotaļ laimīga sagadīšanās, ka biļetes viņa nelegāli nopirka piecas dienas iepriekš un, neievērojot tiesas uzliktu ierobežojumu, - neizvest bērnu no Dienvidāfrikas Republikas teritorijas. Jābūt gaišreģim, lai piecas dienas iepriekš paredzētu gaidāmus draudus un “izvarošanu”, " pauž Groblera meita.

Viņa uzsver, ka Kristīne Misāne esot ļauns cilvēks.

"Patiesais iemesls, kādēļ Kristīne pameta Dienvidāfriku ir eksperta rekomendācija [tas esot piesaistīts pēc abpusēja Kristīnes Misānes un Johana Groblera piekrišanas], ka manai mazajai māsai būtu pamatā jāuzturas pie tēva nevis mātes. Iemesli tam ir vairāki, taču, ņemot vērā to, ka ir runa par mazgadīgu bērnu, es nevaru tos atklāt.

[Johans Groblers] ir mīlošs tēvs un būtu jāuzsver, ka tieši viņš lēma izbeigt attiecības ar Kristīni Misāni, viņas uzvedības pret mums - bērniem - dēļ, kas mūsu puses ir apgalvots medijos un publicētajā video.

Kristīne Misāne ir ļauns cilvēks. Tieši viņa šajā stāstā ir pāridarītāja un mele. Sākumā viņa apvainoja manu tēvu, tad Dienvidāfrikas cilvēkus, tad Latvijas valsts pārstāvjus un arī Dāniju.

Jums būtu jāņem vērā viens gadījums, par kuru var pārliecināties arī Latvijā. Kristīne Misāne Dienvidāfrikā un Mozambikā pasniedza sevi kā Dr. Kristīni Misāni - advokāti, kurai ir doktora grāds tiesību zinātnē.

Pēcāk tika noskaidrots, ka viņai ir vien juristes diploms [trīs gadu studijas], viņai nekad nav bijis advokātes statuss un doktora grāds. Šis ir tikai viens no piemēriem Kristīnes Misānes uzvedībai un nemitīgajai joņošanai apkārt pa pasauli, vienlaikus iznīcinot citu dzīves un bēgot no atbildības par savu rīcību. Māte, kura mīl savu bērnu, nenošķirtu viņu no mīloša tēva.

Izlemiet paši, kurš ir patiesais upuris un kurš ir krāpnieks. Visa Kristīnes versija par notikušo ir farss, un vienīgie cietušie šeit ir mana mazā māsa un mēs kā ģimene. Manā skatījumā Kristīne Misāne šajā stāstā ir vienīgā, kura pārkāpj cilvēktiesības un viņai būtu jāstājas tiesas priekšā Dienvidāfrikā. Mūsu valstī persona ir nevainīga, kamēr netiek pierādīts pretējais. Ja viņa ir nevainīga, viņai nav iemesla uztraukties. Taču Kristīne pārkāpumus atzīst, kā rezultātā problēma ir šāda: viņa nevēlas atbildēt par savu savtīgo un kriminālo rīcību. Kristīne nerespektē nedz Dienvidāfrikas, nedz arī Dānijas likumdošanu," pauž Groblere.

Jau vēstīts, ka Dānijas apgabaltiesa nolēma paturēt apcietinājumā par sava bērna nolaupīšanu Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) apsūdzēto Misāni, kas faktiski nozīmē, ka viņa 20.februārī tiks izdota.

Pēc Misānes pārstāvju sniegtās informācijas, piektdien tiesā tika vērtēts, vai sieviete būtu atbrīvojama, jo viņa varētu būt jau izcietusi sev piemērojamo sodu, vai arī viņa būtu izdodama tiesāšanai Dienvidāfrikai, kur viņai draud 15 gadu cietumsods par pašas bērna nolaupīšanu un citām apsūdzībām.

Misānes pārstāvji aģentūru LETA iepriekš informēja, ka sieviete 2011.gadā iepazinusies ar DĀR pilsoni un pēc četriem gadiem abiem piedzimusi meita. Taču starp abiem vecākiem sākušies konflikti, kas sākotnēji bijuši finansiāli motivēti. Pēc tam vīrietis vienpusēji nolēmis pārtraukt attiecības un esot sācis vardarbīgi izturēties gan pret Misāni, gan pret abiem ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

Baidoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018.gada maijā Kristīne nolēmusi meklēt patvērumu Latvijā, norādīja radinieki. 2018.gada decembrī Misāne devusies darba braucienā caur Kopenhāgenu uz Mozambiku, taču, šķērsojot robežu, viņa aizturēta, jo bijusi Interpola meklēšanā. DĀR bija norādījusi, ka Misāne tiek meklēta par bērna nolaupīšanu. Tagad DĀR sievietei draudot 15 gadus ilgs cietumsods.

Šo lietu tika piedāvāts Pārņemt Latvijas prokuratūrai, taču tas netika darīts, jo, kā iepriekš skaidroja prokuratūra, Misānei DĀR tiek inkriminētas darbības, kas Latvijā neparedz nozīmīgus sodus, attiecīgi Eiropas apcietinājuma orderi par šīm darbībām nav bijis likumīga pamata pieņemt. Attiecībā uz citu iespējamo Misānes rīcību, kas teorētiski varētu atbilst krāpšanai un dokumenta viltošanai, Latvija, ņemot vērā pierādījumu trūkumu, nevarētu garantēt personas kriminālvajāšanu Latvijā, norādīja Latvijas prokuratūrā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas