Māte sašutusi par redzēto mācību grāmatā 4. klasei

Baiba Puriņa 21.februāris 2020, 18:30
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Kāda māte sociālajos tīklos dalījusies ar bērna mācību grāmatas saturu, kas satraucis sievieti.

Soaciālo zinātņu mācību grāmatā 4. klasei aprakstīta situācija, kad zēnam jāatbrīvojas no kaķēniem, kurus tā tēvs vēlas "sūtīt jūrasskolā". Tāpat sieviete ir neizpratnē, kāpēc skolēniem apspriežamie jautājumi zem teksta neietver to, ka kaķus slīcināt nedrīkst.

"Atvainojiet, bet vai tiem, kuri šo grāmatu veidojuši un apstiprinājuši ar galvu viss ir kārtībā? Tēvs gribēja aizvest kaķēnus uz "jūras skolu", tas ir - noslīcināt. Sociālās zinības 4. klasei. Paskatieties uz jautājumiem zem teksta !!! Ar bērniem neapspriež to, ka kaķēnus slīcināt nedrīkst. Kas tas ir?" ierakstā savu sašutumu un dusmas neslēpj sieviete.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Ieraksts izpelnījies plašu uzmanību un daudzi komentāros skarbi izsakās par šādu mācību saturu. ""Lieliska" mācību viela. Vardarbības pamatus skolā jau māca," raksta kāda komentētāja.

Komentāros cilvēki ir sašutuši arī par zem teksta esošajiem jautājumiem. "Manā ieskatā tie jautājumi vispār tur ir ne pa tēmu ielikti [...], kādas ir morālās vērtības par kurām tiek uzdoti jautājumi? - nauda, tirgošanās! Pie šāda teksta?? Sociālajās zinībās??? Nu tad ko brīnamies par šodienas reālo situāciju, par dzīvnieku labturību?!? Murgojums," teikts vienā no komentāriem.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Ekrānuzņēmums no Facebook

Ekrānuzņēmums no Facebook

Jāatzīmē, ka krimināllikuma 230. pants nosaka, ka par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultāta tie gājuši bojā vai sakropļoti, vai par dzīvnieku spīdzināšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas