VIDEO: Vai bīstami? Solārija darbiniece sašutusi par klientu rīcību

Viktorija Gabrjuna 18.februāris 2020, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / AFP/Scanpix/LETA
Kādas solāriju studijas darbiniece vērš uzmanību, ka pieaugušie sauļoties nāk kopā ar bērniem. Cik bīstami tas ir bērnu veselībai, skaidroja raidījums "Bez Tabu".
“Mani ļoti interesē un arī satrauc kāds novērojums. Diezgan bieži uz solāriju nāk māmiņas un tēti ar maziem bērniem, pat divus gadus veciem mazuļiem.

Kamēr vecāki sauļojas, bērnus atstāj uzgaidāmajā telpā. Bet ir daži vecāki, kuri pat ņem līdzi savu mazo uz solārija telpu. Vai tad tas ir normāli, ka vecāki ved līdzi savus bērnus uz šādu vietu. Cik vispār tas ir veselīgi, piemēram, divus gadus vecam bērnam atrasties turpat pie solārija vienu un vairākas reizes?” jautā solāriju studijas darbiniece.

Dermatologs Dr. Raimonds Karls šajā gadījumā saredz divus faktorus. Pirmkārt, vecāki ir paraugs bērniem, un ir visai liela iespējamība, ka, bērnam kļūstot pieaugušākam, arī atvases gribēs sekot tēva vai mātes piemēram solāriju apmeklēšanā.

"Otrs mīnus, ja bērns atrodas telpā, kur ir ieslēgta solārija iekārta. Protams, jautājums ir, vai šī iekārta ir slēgta tipa vai vaļēja. Visbiežāk tā tomēr ir nedaudz pavērta vaļā. Un bērns, protams, skatās, kas tad tur notiek ar viņa mammu vai tēti. Visdrīzāk viņš skatās bez īpašajām brillēm. Tādā veidā viņš bojā savas acis. Vēl būtiska ir arī ultravioletā starojuma intensitāte. Bērns noteikti zināmu staru devu arī saņem. It īpaši, ja tas ir intensīvais solārijs," saka ārsts.

Dermatologs pieļauj, ka vecāki šādi rīkojas pat apzināti, lai bērnam nodrošinātu lielāku D vitamīna devu. Tiesa gan, ārsts uzsver, ka solārijs nav tā vieta, kur var iegūt D vitamīnu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas