VIDEO: Pie skolas Siguldā nofilmē satraucošu ainu

Viktorija Gabrjuna 14.februāris 2020, 10:52
 
Ekrānšāviņš no video
Skolēnu uzvedību mācību iestādēs ne vienmēr ir viegli kontrolēt. Kāds aculiecinieks nesen uzfilmēja video, kurā redzams skolēns draugu lokā ar nazi rokās, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Netālu no Siguldas 1. pamatskolas garāmgājēji pamanīja un nofilmēja visai satraucošu ainu. Pie veikala starpbrīdī, stāvot klasesbiedru lokā, kāds puisis aizrautīgi spēlējās ar saliekamo jeb taureņu nazi.

Aculiecinieks izteica bažas, ka jaunietis auksto ieroci nesīs atpakaļ uz skolu.

Pieredzējusi skolu psiholoģe stāsta, ka teju katram jauniešu paveiktajam nedarbam ir konkrēts iemesls. Naža glabāšana vai publiska spēlēšanās ar to varētu būt skaidrojama no trīs skatpunktiem.

“Ir bijušas situācijas, kad, piemēram, bērns vienkārši grib padižoties, tas diezgan raksturīgi pusaudžu vecumam ir, starp vienaudžiem, tātad palielīties. Otra lieta varētu būt - ja bērns grib ar kādu izrēķināties, teiksim, viņam ir kaut kādi atriebības plāni, vai varbūt viņš ir sastrīdējies ar kādu vienaudzi un grib viņu varbūt pabaidīt, bet, tikpat labi arī tiešām viņam kaut ko nodarīt. Trešo kategoriju es iedalītu bērnus, kuriem ir uzvedības traucējumi vai kādi psihiska rakstura traucējumi,” saka Skolu psihologu asociācijas pārstāve Santa Paula.

Ja kāds no skolēniem pamana, ka vienaudzis izglītības iestādē nēsā vai glabā bīstamu ieroci, par to jāziņo skolotājam. Informētajiem audzinātājiem jāizvērtē situācija un jāpieņem lēmums.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas