#broomchallenge - viltus ziņa rada jaunu soctīklu izacinājumu

Lelde Veinberga 11.februāris 2020, 21:43
 
Ekrānuzņēmums/@r0CKS8
Sociālajos tīklos izplatījies jauns izacinājājums - slotas izacinājums. Kā vēsta BBC, tā pamatā ir nepamatota informācija.

Ar kārtējos izaicinājumu "uzsprāguši" sociālie tīkli. Izmantojot tēmturi #broomchallenge, cilvēki fotografē un filmē slotas, kuras stāv vertikāli bez jebkāda atbalsta.

Daudzi cilvēki apgalvo, ka Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija jeb NASA paziņojusi, ka šāds triks iespējams dēļ izmaiņām gravitācijā vai kādas dabas parādības dēļ.

Piemēram, kāda amerikāniete mikroblogošanas vietnē Twitter ievietojusi video, kurā pauž pārsteigumu, ka vertikāli novietota slota, ne pret ko to neatbalstot, pati stāv. "NASA teica, ka tikai šodien gravitācijas dēļ slota var pati stāvēt," saka video autore.

Taču NASA nav paudusi publisku paziņojumu par šādu "dabas fenomenu". BBC norāda, ka brīvi stāvošajām slotām neesot nekāda sakara ar pilnmēnesi vai gravitācijas izmaiņām.

Kā izrādās, šis triks savu popularitāti iemantojis jau 2012. gada februārī. Tajā pašā laikā cilvēki priecājušies arī par olu balansēšanu. Daudzi cilvēki centās skaidrot, ka šāds triks iespējams, jo notiek pavasara ekvinokcija - laika moments, kad Saules centrs šķērso debess ekvatoru. Uz Zemes šāds moments ir divas reizes gadā. Pirmo reizi ekvinokcija ir martā (20. vai 21. martā), ko dēvē par pavasara ekvinokciju, bet otro reizi — septembrī (22. vai 23. septembrī), ko dēvē par rudens ekvinokciju. Taču tas ir aplami slotas, olu vai citu priekšmetu balansēšanu saistīt ar šo dabas parādību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas