VIDEO: Rīdzinieki ziņo par ko bīstamu pašā Vecrīgas centrā

Viktorija Gabrjuna 11.februāris 2020, 13:20
 
Ekrānšāviņš no video
Vecrīgas iedzīvotāji kopš 2015. gada regulāri ziņo Rīgas pašvaldībai par ēku, kuras tehniskais stāvoklis apdraud apkārtējos iedzīvotājus. 2018. gadā viena no ēkas pusēm iebruka. Pavisam nesen piecos no rīta daļa mājas atkārtoti iebrukusi. Apkārtējie uzdod jautājumu: vai tiešām dome gaida nelaimi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Ēka, par kuras stāvokli ziņo apkārtnes iedzīvotāji ir kultūras mantojuma sarakstā. Piešķirtais statuss liedz ēku demontēt, taču, ja novērotas bīstamības, mājas īpašniekam tās ir jānovērš.

Kā stāsta Andris, kas strādā pretī graustam, nekādi drošības pasākumi neesot veikti. Tāpat Andris atklāj, ka nereti tūristi bīstamajai mājai gājuši klāt, kādreiz pat bezpajumtnieki gājuši iekšā.

Šobrīd iebraukšana mājas sētā, kas atrodas blakus graustam, ir slēgta. Teritorija norobežota ar drošības lentēm, taču fakts, ka iebraukt pagalmā nevar, sagādā pamatīgas galvassāpes blakus esošajam restorānam.

Rīgas domes Īpašumu departamentā stāsta, ka māja kopš 2015. gada ir atzīta par graustu. Tā pieder juridiskai personai, kura maksā paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli - 2500 eiro gadā.

Pārstāvis Boriss Maizenbergs norāda, ka 2018. gadā īpašniekam lūdza bīstamību novērst. Viņš to neizdarīja, tāpēc darbus veica Īpašumu departaments, piestādot rēķinu ēkas īpašniekam.

Šobrīd īpašniekam atkārtoti lūgts ēku sakārtot. Īpašumu departamenta rīcībā esošā informācija liecina, ka mājas saimnieks noslēdzis līgumu ar būvkompāniju, kura izstrādās nepieciešamo dokumentāciju.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas