Cilvēki sašutuši - lai gan nav sniega, Rīgas ielas tiek kaisītas ar sāli

Baiba Puriņa 28.janvāris 2020, 13:35
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Kāda rīdziniece sociālajos tīklos publicējusi attēlus, kā rīta agrumā pilsētas ielas tiek kaisītas ar sāli.
Ieraksta autore atklāj, ka otrdienas rītā, kad laiks bijis rudenīgs, viņu pārsteidzis novērotais Rīgas ielās: "Un tad es Matīsa un Valmieras ielas krustojumā pie sarkanās gaismas ieraugu Viņu - Lielo Sālītāju! Pirmā doma - vadītājs nav pamanījis, ka sāls kaisītājs darbojas. Bet, nē! 14. numurs mērķtiecīgi dara savu darbu, dāsni noklājot Rīgas ielas ar baltu sāls kārtu."
Viņa neslēpj, ka šis skats raisījis daudzus jautājumus, piemēram, cik tonnu sāls pirms reisa iepilda šādā milzenī; cik šādas tehnikas vienības pagājušajā naktī sālīja Rīgu; kas par to maksā un, kā tas ietekmē kokus un zālājus.

Tomēr komentāros daudzi norāda, ka ielas tiek kaisītas ar sāli, jo bijis brīdinājums par iespējamu apledojumu. "Vakar bija migla, līdz ar to liela iespēja, ka rodas melnais ledus. Grādi naktī nebija plusos. Domāju, ka rīkojas pēc laika prognozēm, nevis kā ienāk prātā," norāda kāda komentētāja. Daļa komentētāju gan iebilst un norāda, ka atbildīgajām personām būtu jāizvērtē esošā situācija nevis tikai jāizpilda rīkojumi: " [...] ir atbildīgais dežurants un jārīkojas nevis pēc prognozes, bet pēc reālās situācijas, izbraucot maršrutu!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas