Brīvprātīgo dēļ patversmē "Ulubele" miris suns

tautaruna.lv 21.janvāris 2020, 14:59
 
facebook.com
Dzīvnieku patversme "Ulubele" sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar sirdi plosošu ierakstu, kurā stāsta, kā cilvēciskā faktora dēļ gāja bojā viens no patversmes iemītniekiem.
Kā teikts patversmes ierakstā, suns vārdā Fredo nomira brīvprātīgo neprāta dēļ.

"Fredo, lūdzu piedod, ka tevi nenosargājām no cilvēku muļķības!
Šodien mēs Ulubelē atvadāmies no Fredo. Viņš nomira svētdienas naktī. Šodien dakteris veica sekciju. Slēdziens - kuņğa sagriešanās...
Fredo kuņğis bija pilns ar cīsiņiem, lapām un zemi...
Fredo bija viens no suņiem, kuram nozīmēta diēta - 3x dienā kvalitatīvi konservi ar speciālām barības piedevām.


Svētdien Ulubeli apmeklēja ievērojams skaits brīvprātīgo un ekskursantu, no kuriem acīmredzami pietiekams daudzums ir dzīvniekiem nevēlami un pat dzīvībai bīstami...


Izejot instruktāžu un parakstot brīvprātīgā līgumu, ikviens apņemas pastaigas laikā NEBAROT, NEDRESĒT, NEĶEMMĒT, NESTRESOT dzīvniekus. Arī patversmes teritorijā apmeklētājiem DZĪVNIEKUS BAROT VAI UZCIENĀT KATEGORISKI AIZLIEGTS - par to ik uz soļa atgādina brīdinājuma zīmes! Tas nav joks vai patversmes untums - tā stingra prasība! Taču ir cilvēki, kuri uzskata, ka patversmes noteikumi nav rakstīti viņiem.


Fredo nomira cilvēku stulbuma dēļ. Cīsiņu, cepumiņu, pīrādziņu, kauliņu paslepus barotāji! Ziniet, ka NEVIENS dzīvnieks patversmē necieš badu! Jūsu pārprastās “līdzjūtības” dēļ diemžēl mirst dzīvnieki.
Fredo pie mums dzīvoja kopš 2007.gada. Pēdējos 2 gadus veterinārārsti viņam bija noteikuši īpašu barošanas režīmu, kuru izjauca cilvēku neprāts.
Fredo, tāpat kā daudzi patversmes suņi attieksmē pret ēdienu bija tā saucamais "putekļu sūcējs", kurš priecīgi apēdīs jebko, ko viņam piedāvās. Tā bija viņa īpatnība, kas kļuva liktenīga dēļ muļķiem, kuriem šķiet svarīgi “personīgi palutināt” patversmes nabadziņus.


Fredo nomira brīvprātīgo neprāta dēļ. Un viņa biklā māsiņa Liza, ar kuru bijuši kopā visu dzīvi, tagad palikusi izmisusi un viena," teikts patversmes ierakstā.

"Ulubele" atgādina, cik svarīgi ir ievērot patversmes noteikumus.

"Ievērojiet patversmes noteikumus! Ja to nespējat, nebrauciet un neapdraudiet dzīvniekus! Viņiem jūsu apmeklējums diemžēl var beigties letāli!
Par noteikumu neievērošanu patversmei ir tiesības anulēt brīvprātīgā apliecību un noteikumu pārkāpējus izraidīt no patversmes teritorijas".

Biedrība “Dzīvnieku pansija Ulubele” ir dibināta 2005.gada 21.novembrī, apvienojoties domubiedriem, kam nav vienaldzīgs dzīvnieku liktenis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas