Veterinārārsts no Latvijas stāsta par redzētajām šausmām Austrālijā

Viktorija Gabrjuna 17.janvāris 2020, 11:51
 
AFP / Scanpix / LETA
Ugunsgrēku plosītajā Austrālijā notiekošais ir šausmas, kuras aptvert var tikai, esot tur uz vietas , – tā piedzīvoto uguns pārņemtajā Austrālijā raksturo veterinārārsts Jānis Beinerts, vēstīja TV3 raidījums "900 sekundes".

Viņš bija devies tālajā braucienā, lai palīdzētu glābt ugunsgrēkā cietušos dzīvniekus, taču tur pabija ļoti īsu brīdi. Veterinārārsts no Austrālijas atgriezies šajā nedēļā, un viņš joprojām atrodas spēcīgu emociju iespaidā.

Veterinārārsts doties uz tālo zemi izlēma pēkšņi. Viņš plānoja palīdzēt saviem Austrālijas kolēģiem glābt plašajos ugunsgrēkos ievainotos dzīvniekus. Taču, ierodoties tur, viņš saprata, ka bija nepieciešams vairāk sagatavoties.

“Mani neviens negaidīja, es jau domāju, ka ar puķēm jau pie trapa gaidīs, nu smiekls galīgākais, jo tur valsts ir tik ļoti sakārtota, varētu teikt Vācija drusku atpūšas. Lai tu kaut kur tiktu, tad sākumā manā gadījumā darba vīza bija nepieciešama, jo savādāk tas viss ir nelegāli un nepareizi,” norāda Beinerts.

Neskatoties uz to, ka viņam koalu glābšanā piedalīties neizdevās, tomēr viņš piedzīvoja to gaisotni, kas valda uguns pārņemtajā kontinentā.

“Tas, kas tur notiek, ir vienkārši šausmas, mēs to nevaram ne saprast, ne pieņemt,” saka veterinārārsts.

Taču arī brīvprātīgo netrūkst, piemēram, daudzi iedzīvotāji ņem uz mājām atveseļot koalas. Veterināri koalām un citiem dzīvniekiem sniedz pirmo palīdzību, bet tālāk ilgstošā atlabšana notiek pie brīvprātīgajiem mājas apstākļos.

“Kad viņš ir atlabis, dod atpakaļ vetārstam, kur tālāk nodod fondam, kuri skatās rajonus, kur izmitināt,” stāsta Beinerts.

Tomēr vietējie iedzīvotāji esot labā un optimistiskā noskaņojumā, nekāda panika nav jūtama. Arī Jānis Beinerts ir optimistisks, par spīti ne pārāk veiksmīgajam pirmajam lidojumam uz Austrāliju, veterinārs jau gatavojas otrajai reizei.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:44

Jaunākās diskusijas