VIDEO: Kas patlaban notiek t/c "Mols", kur griestos tika konstatētas plaisas

Viktorija Gabrjuna 16.janvāris 2020, 17:20
 
Kaspars Krafts/F64
Vairāku tirdzniecības centra (t/c) “Mols” veikalu klienti saņēmuši ziņas par tirgotavu aiziešanu no “Mola”. Daudzi veikali jau slēguši savas durvis, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pagājušā gada rudenī tika vēstīts par plaisām t/c “Mols” pirmā stāva griestos. Konstrukciju stiprināšanai tika uzstādīti pagaidu balsti. Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) uzdeva veikt padziļinātu izpēti, pēc kuras secināts, ka pagaidu risinājumi pilnībā nodrošina bojāto pārsegumu nestspēju un objekts ir darbiniekiem un apmeklētājiem drošs.

Šogad vairāku “Mola” veikalu klienti saņēmuši vēstis no iecienītākajām tirgotavām par veikalu slēgšanu drīzumā. “Bez Tabu” tirdzniecības centrā pārliecinājās, ka vairāki veikalnieki jau pametuši telpas, tāpat vēl kāds grasās to darīt. T/c apmeklētāji vaicā: vai veikalu slēgšana saistāma ar konstrukciju defektiem, vai drīzumā gaidāma visa t/c slēgšana, piemēram, uz remontdarbu laiku?

“Molā” uzrunātie vairāku veikalu darbinieki stāsta, ka viņu pārstāvētie veikali slēgs durvis “Molā”, lai pārceltos citviet; vēl kāds saka, ka “Mols” neesot konkurētspējīgs, esot jūtams apmeklētāju trūkums. Tomēr visi uzrunātie noliedz baumas par “Mola” slēgšanu. Baumas kliedē arī t/c “Mols” vadītāja Una Tukiša.

"Nomnieku mainība notiek pastāvīgi. Tas notiek visu laiku. Tas nav nekas tāds, kas notiek tikai tagad. Runājot par konkrētiem veikaliem, kāpēc tie aizvērti, iemesli ir dažādi. Mūsu savstarpējās attiecības regulē līgums, kas ir mūsu konfidenciāla komercinformācija, tāpēc nevaram atklāt iemeslus, kāpēc konkrēti veikali aizveras. Tomēr tas nekādā gadījumā nav saistīts ar plaisām. Pēc plaisu parādīšanās izstrādāja risinājumu, kas tika realizēts. Gala ziņojumā objekts atzīts kā apmeklētājiem un darbiniekiem drošs," pauda Tukiša.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:30

Jaunākās diskusijas