Vērtīga telefona aplikācija, kas var izglābt dzīvību

Lelde Veinberga 19.janvāris 2020, 23:42
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) turpina saņemt pozitīvas atsauksmes par telefona aplikāciju, kas ļauj ātrāk un vienkāršāk noteikt zvanītāja atrašanos vietu. Tā ir bez maksas un jau darbojas piecus gadus.

“Ļoti iesaku uzinstalēt telefonā eVeselībasPunkts lietotni. Šodien uz lauku ceļa reāli palīdzēja, zvanot no tās NMPD. Atlika tik nosaukt traumu, pārliecinājās par manu vārdu, un drīz jau palīdzība bija klāt. Būtiski, ka nebija jānodod nekāda atrašanās vietas info,” tā sociālajā vietnē Twitter raksta Jānis.

Pirms pieciem gadiem, 14.janvārī, darboties sāka bezmaksas lietotne eVeselībasPunkts.lv, kura šobrīd lejupielādēta jau gandrīz 50 tūkstošus reižu!

Ar lietotni ir viegli izsaukt NMP dienestu - zvanot uz ārkārtas tālruni 113 dispečeram lietotne automātiski reizē ar zvanu nosūta zvanītāja atrašanās vietas koordinātes. Tā var būt neaizstājama situācijās, kad atrodies nepazīstamā vietā un nevari nosaukt precīzu adresi, piemēram, ejot mežā, laivojot pa upi, vai, ja negadījums noticis kaut kur uz lielceļa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas