Vecākus satrauc kādas latviešu "jūtūberes" video saturs

Lelde Veinberga 14.janvāris 2020, 21:00
 
Pixabay
Ar portālu tautaruna.lv sazinājās Evija, kura pauda sašutumu par kādas latviešu Youtube blogeres veidoto video saturu, kuru uzskata par nepiemērotu bērniem un jauniešiem.
"Vēlos pievērst uzmanību kādam YouTube kanālam, kas satur bērna psihei traumējošu informāciju, bet uzstādītajam pieaugušo kanālu bloķētājam itin viegli paslīd garām, jo tas nav pornogrāfijas kanāls.
Tomēr atklāti, detalizēti, bērnam nepiemērotā veidā pasniegti stāsti par seksuālu vardarbību arī ir vardarbība.
Atradu informāciju, kur par šādiem gadījumiem var ziņot interneta portālā www.drossinternets.lv. Ziņoju. Saņēmu atbildi: "Informējam, ka minētā video saturs mūsuprāt nav nelikumīgs un nepārsniedz, piemēram, ziņās izklāstīta kriminālpārkāpuma detalizācijas līmeni. Aicinām iepazīties ar Youtube informāciju vecākiem un izmantot tur piedāvātās iespējas satura ierobežošanai."
Protams, ka par savu bērnu drošību arī i-vidē rūpēsimies paši, bet nudien izbrīna, ka cilvēkiem, kas rakstījuši šo atbildes vēstuli, video izklāstītais kriminālpārkāpuma detalizācijas līmenis šķiet pieņemams," uzskata Evija.
Norādītajā video "jūtūbere" pastāsta par kādu Beļģijas noziedznieku, kurš nolaupījis mazgadīgas meitenes, seksuāli izmantojis un divas no tām apracis dzīvas.
Jau iepriekš ziņots, ka Youtube vietne pēdējos gados strādā, lai tās satura veidotāju video būtu droši un draudzīgi tieši bērniem un jauniešiem. Tas nosaka, vai jūtūberu video būs draudzīgs reklāmdevējiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:04

Jaunākās diskusijas