VIDEO: "Situācija bija nopietna"; kāpēc evakuēja Rīgas autoostu

tautaruna.lv 10.janvāris 2020, 10:49
 
F64
Rīgas centrālās stacijas un autoostas apmeklētāji ne reizi vien saskārušies ar viltus draudu zvanu veicēju radītajām neērtībām, taču ceturtdien autobusu piestātnē Prāgas ielā nevienam smiekli nenāca, jo pastāvēja reāla iespēja, ka var notikt eksplozija, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Pusdienas laikā Rīgas autoostas apsardze un policija ierobežoja apmeklētāju piekļuvi, jo saņemtas ziņas, ka līdzās ēkai Prāgas ielā 1, pie autobusu stāvvietām, dzelzceļa uzbērumā atrasta kara laika granāta.

Sprāgstierīces neitralizēšana un teritorijas pārmeklēšana prasīja aptuveni pusotru stundu.

Tikai pilnībā pārliecinoties, ka situācija ir droša, policisti un armijas sapieri atļāva autoostas šoferiem sākt darbu un pulcēt pasažierus pie autobusiem.

Autoostas vadība atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām, norādot, ka šoreiz situācija tiešām bijusi nopietna.

Kā F-1 tipa granāta jeb tā sauktā ”ļimonka”, kuras sprādziena rezultātā nāvējošais šķembu lidojuma rādiuss ir vairāk nekā 150 metru, nonāca autoostas teritorijā, tagad skaidros policija. Iespējams, sprāgstierīce izmesta no garām braucoša vilciena, vai arī to kāds tur atnesis un nolicis. Tiek izskatīta arī versija, ka bīstamais priekšmets ilgstoši atradies uzbēruma augsnē.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas