VIDEO! Aculiecinieks novēro neierastu skatu uz Siguldas šosejas

tautaruna.lv 6.janvāris 2020, 18:21
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Pirmdienas rīts daudzviet Latvijā atnāca nedaudz uzsnigušu sniega kārtu, kas tomēr autovadītājiem lika sarosīties un braukt uzmanīgi, bet uz ceļiem strādāja to uzturēšanas tehnika. Neierastu skatu novērojis kāds autovadītāja uz Siguldas šosejas, kur ceļš tīrīts tā, ka dzirksteles lec!

"Sigulda-Rīga, ceļš būs kārtīgi notīrīts!" vēsta komentārs pie video, kurā redzams, ka agrā rīta stundā ceļu tīrīšanas tehnika "šķūrē" sniegu un, lāpstai saskaroties ar ceļa segumu, no tā apakšas lec pamatīgas dzirksteles.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme) on

Jau ziōts, ka pirmdienas rītā autoceļi daudzviet Latvijā bija apledojuši un apsniguši, un, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 131 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Nedēļas pirmajā dienā apgrūtināti braukšanas apstākļi bija Ainažu šosejā (A1), Vidzemes šosejā (A2), Valmieras šosejā (A3) no Murjāņiem līdz Strenčiem, Rīgas apvedceļiem (A4 un A5), Daugavpils šosejā (A6) no Rīgas līdz Nīcgalei, Bauskas šosejā (A7) no Rīgas līdz Iecava, Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šosejā (A9) no Rīgas līdz Saldum, Ventspils šosejā (A10) no Rīgas līdz Talsiem, Rēzeknes šosejā (A12) no Jēkabpils līdz Ludzai, Grebņevas-Medumu šosejas (A13) posmā no Grebņevas līdz Špoģiem, Rēzeknes apvedceļā (A15), kā arī Koknese šosejā (P80).

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas