VIDEO! Palūko, cik "zaļa" ziema bija 2006. gadā

Lelde Veinberga 14.decembris 2019, 16:00
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Lai arī kalendārs vēsta, ka jau labu laiku dzīvojam ziemas mēnesī, gaisa temperatūra un sniega trūkums par to neliecina, taču izrādās, ka patiesi siltu ziemu esam piedzīvojuši 2006. gadā.

"Vai šogad Ziemassvētki būs balti, prognozēt pāragri, bet var paskatīties kadrus no citiem gadiem. Lūk, vieni no zaļākajiem Ziemassvētkiem Latvijas vēsturē - 2006. gads. Atceries?" sekotājiem Facebook jautā laika ziņu vīrs Toms Bricis.

Izrādās, ka pirms 13 gadiem piedzīvota "zaļākā" ziema, kad gaisa temperatūra dienā sasniedza pat +10 grādus un slēpošanas trases padevās siltuma priekšā atklāt savu sezonu. Pļavās govis ēda zāli, bet parkos to nācās jau pļaut.

Sinoptiķi vēsta, ka šogad decembris iesākās ar ziemīgiem laika apstākļiem. Jau kalendārās ziemas pirmajā dienā daudzviet sniga, Mālpils, Ogres, Ropažu un Siguldas novados sniega segas biezumam pēc iedzīvotāju novērojumiem sasniedzot pat 20 cm. Nākamajās pāris dienās praktiski visā valstī izveidojās sniega sega. Savukārt Liepājas apkārtnē 2. decembrī sniega segas vietā tika novērots pērkona negaiss. Ziemas prieki nebija ilgi - dekādes vidū atgriezās rudenīgi laika apstākļi un pāris dienās sniega sega izkusa. Dekādes beigās sniega sega uz īsu brīdi parādījās vēl vienīgi Alūksnes un Vidzemes augstienēs.

Kopumā decembra pirmā dekāde Latvijā bija 3,7°C siltāka par normu, vedinot 2019. gadu tuvāk vissiltākā gada titulam. Bet kopējais nokrišņu daudzums atbilda nedaudz vairāk nekā pusotrai dekādes normai, ziņo meteo.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas