FOTO: Kā izskatās pirmais zināmais "drag king" Latvijā?

Viktorija Gabrjuna 11.decembris 2019, 17:20
 
facebook.com
Kā izrādās, ir ne tikai "drag qeen" jeb vīrieši, kam patīk pārtapt sieviešu tēlos (Latvijā zināmākie ir Rojs Rodžers un Amuna), bet arī "drag king" jeb sievietes, kas vizuāli pārtop par vīriešiem. Pirmais zināmais "drag king" Latvijā ir perfromanču māksliniece Laura Šterna, vēstīts Gundegas Gaujas materiālā "Sieviete vīrieša ādā" izdevumā "Ieva".
Laura atklāj, ka viņai nav bail no tā, ka viņa ir pagaidām Latvijā pirmā skaļi pieteiktā "drag king".

"Jau gadiem ilgi cilvēki jauc - esmu meitene vai puisis? (..) Vispār es šajā dzīvē jūtos kā sieviete, bet ar androgīnām iezīmēm. Es nevalkāju kleitas, nekrāsoju lūpas, bet man arī nav vēlmes būt vīrietim vai bioloģiski pārtapt par vīrieti," pauž Laura.

Laura arī neslēpj, ka viņu interesē sava dzimuma pārstāvji.

"Dažreiz pieķeru sevi, ka man patīk sievietes ar izteiktu bumbierveida augumu, tātad arī manā zemapziņā ir signāls par labām iespējām iznēsāt bērnu, kaut teorētiski tā ir tikai vīriešiem raksturīga doma. Smadzenes ir grūti izskaidrojamas," piebilst Laura.

Tikmēr jāpiebilst, ka šodien Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā, atklāj Latvijā pirmo "Drag King" festivālu.

"Drag King" festivāls notiks Kaņepes Kultūras centrā 10 dienu garumā, un tā laikā notiks "Drag King" meistarklases, lekcijas, kino vakari, podkāsta ierakstu un pašmāju "Drag King" konkursi.

"Mozaīka" pārstāvji skaidroja, ka "Drag King" performance ir "teatrāla vīrišķības un vīrietības izpēte un ķermeniska iemiesošana". "Drag King" pasaule esot "atvērta visiem, bet lielākā daļa no kopienas ir ar piešķirtu dzimumu - sieviete, lai arī daudzi no tiem var arī neidentificēties ar piešķirto dzimti". "Šī performance pastāv, lai dekonsturētu binārās dzimtes izpratnes ierobežojumus," pauda kustības pārstāvji.

Ar šo projektu plānots iepazīstināt Latviju ar konkrēto kultūru un tās izpausmēm, kā arī sniegt iespēju sievietēm pašām izmēģināt uz sava ķermeņa iejusties "Drag King" lomā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas