Lieliskas ziņas! "Žagarkalnā" šodien atsāks slēpošanas sezonu

Rita Lazda 11.decembris 2019, 11:55
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Lai gan gaisa temperatūra šodien pakāpusies virs 0 grādiem, "Žagarkalna" uzturētāji nākuši klajā ar lielisku vēsti- šodien tiek atsākta slēpošanas sezona.
Teju līdz ar pirmo sniegu tika vēstīts, ka "Žagarkalns" gatavs uzņemt pirmos slēpotājus, tomēr laikapstākļi turpmākajās dienās ieviesa savas korekcijas un vismaz kādu laiku atkal nācās strādāt pie sniega trašu izveides. Kā liecina jaunākā informācija, tad jau šonedēļ slēpošanas trases atkal gaida apmeklētājus.

Žagarkalns ir slēpotāju visvairāk iecienītais kalns no 5 bāzes kalniem. Droši vien tādēļ, ka tas ir visplatākais un ar interesantu viļņveida reljefu. Tā virsotnē ir kafejnīca, kura darbojās nedēļas nogalēs. Uz Žagarkalna nogāzes uzstādīti 2 pacēlāji, abi "tablešu" tipa.

Cīruļkalns" - 180 m garš. Salīdzinoši stāvākā no mūsu bāzes nogāzēm. Tā virsotne ir savienota ar garo kalnu un Skolnieku kalnu. Šīs nogāzes augstuma starpība ir 50 m. Reljefs vienmērīgs un līdzens. Tā virsotnē atrodas Inventāra noma un kafejnīca. Tiešs savienojums ar Skolnieku kalnu. Uz Cīruļkalna ir uzstādīti 2 "tablešu" tipa pacēlāji. Cīruļkalna-1 trases "kabatā" atrodas Snovborda parka mācību zona, vai tā sauktais "mazais snovparks".
"Garais kalns" - ir 400 metru ar lēzenu un vienmērīgu reljefu nogāze. Tā ir piemērota slēpotājiem un snoveriem, kam patīk gari, slaidi nobraucieni bez ekstrēmiem piedzīvojumiem. Trase ir aprīkota ar "tablešu" tipa pacēlāju un savienota ar Skolnieku kalna lejas daļām.
"Meža trase" - ir 420 m gara, ar vislielāko augstuma starpību Žagarkalnā. Šī trase ir viena no interesantākajām Žagarkalnā, jo tās reljefs dažādos posmos atšķiras, turklāt daļa no trases ved cauri mežam. Meža trase sākas Žagarkalna virsotnē, tālāk ved gar Ofisa ēku, caur "Guttas snovborda parku", mežu, līdz pat Garā kalna pakājei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas