VIDEO: Interesanti: kā patlaban izskatās Rīgas cirkā

Viktorija Gabrjuna 6.decembris 2019, 15:41
 
Edmunds Brencis/F64
Plānots, ka pēc dažiem gadiem “Rīgas cirka” ēka pārtaps līdz nepazīšanai, jo notiks vēsturiskās ēkas atjaunošana. Taču kas šodien notiek “Rīgas cirkā”?

Cirka telpās joprojām notiek darbība, un arī izrādes nav mirušas. Vairākas reizes mēnesī ir skatāma izrāde-ekskursija ”Brīnuma skartie”.

Tā ir skatītājus iekļaujoša izrāde, kas notiek audiogida vadībā. To radījusi jauno teātra mākslinieku trupa “Kvadrafons” kopā ar “Rīgas cirku”.

Šajā izrādē pats cirka nams stāsta savu dzīvesstāstu, atraktīvā veidā iepazīstinot ar notikumiem un cilvēkiem 130 gadus garajā ēkas mūžā. Izrādes apmeklētājiem ļauts ieskatīties noslēpumos un dažādajās telpās aiz priekškara, kur tiek gatavoti brīnumi manēžai. Visdažādākās sajūtas tiek iepazītas un izdzīvotas spraigajā ekspedīcijā. Ir iespēja ielūkoties bijušajā ziloņu mājā, klaunu ģērbtuvē, zirgu stallī un ar gaismošanas iekārtu no gaismotāja būdas nošaut 12 zaķus.

Ziemassvētku laikā, 26. un 27. decembrī, būs iespēja vērot arī Kanādas cirka izrādi ”Machine de cirque”. Tā gan notiks nevis “Rīgas cirka” ēkā, bet gan VEF kultūras pilī. Izrāde ir ieguvusi milzu popularitāti visā pasaulē.

Rīgas cirka” ēka ir viena no Eiropā vecākajām cirka ēkām un vienīgā cirka ēka Baltijas valstīs, kas saglabājusies līdz mūsdienām. Ēka ir būvēta 1888. gadā pēc arhitekta Jāņa Fridriha Baumaņa projekta.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas