Neuzķeries! Pa telefonu dūmu detektoru piedāvā 4 reizes dārgāk nekā veikalā

tautaruna.lv 25.novembris 2019, 14:48
 
pixabay
Pie raidījuma "Bez Tabu" vērsies iedzīvotājs, kurš konstatējis, ka pa telefonu piedāvāto dūmu detektoru cena četras reizes pārsniedz veikalā nopērkamo dūmu detektoru cenu.

Vīrietis iegādājies pa telefonu piedāvāto dūmu detektoru, taču tad būvniecības preču veikalā ieraudzījis tādu pašu modeli, kura cena ievērojami atšķīrusies. “Veikalā dūmu detektors maksā četras reizes lētāk, nekā piedāvā pa telefonu,” secina vīrietis. Viņam gan izdevies preci atgriezt uzņēmumam.

VUGD pārstāvis raidījumam norāda, ka dūmu detektoru var iegādāties dažādās tirdzniecības vietās, elektropreču un saimniecības preču veikalos, kā arī specializētajos ugunsdrošības aprīkojuma veikalos un pat pārtikas veikalos. Autonomā ugunsgrēka detektora cena svārstās no 5 līdz 10 eiro, bet vien labākiem modeļiem cena ir nedaudz augstāka.

Telemārketinga kompānija to izmanto, ka sākot ar 2020. gada 1. janvāri dzīvokļos obligāti jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājās jābūt arī ugunsdzēsības aparātam, un, kamēr pircēji nav paguvuši saprast, cik maksā dūmu detektors, piedāvā to par 23 eiro 50 centiem, bet veikalos tas maksājot vien 6 eiro. Turklāt tam ir arī sertifikāts, nepieciešamais marķējums un atbilst visām prasībām.

Galvenais, kam jāpievērš uzmanība, ir dūmu detektora korpuss. Proti, uz tā jābūt izvietotam CE marķējumam un informācijai par atbilstību Eiropas standartam, jābūt arī lietošanas instrukcijai. Vēl, pērkot dūmu detektoru, jāpievērš uzmanība ne tikai cenai, bet arī - vai tie paredzēti piestiprināšanai pie sienas vai griestiem. Ja piestiprināsim pie sienas to, kas paredzēts griestiem, signāls pienāks ar nokavēšanos. Ja mājā ir divi vai trīs stāvi, dūmu detektoram jābūt katrā stāvā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas