Zināms, kuras valstis šogad atteikušās piedalīties "Eirovīzijā"

tautaruna.lv 19.novembris 2019, 16:12
 
Vyacheslav Prokofyev/TASS/LETA
Līdz konkursam "Eirovīzija" atlicis pusgads un jau tagad izziņotas valstis, kuras apstiprinājušas savu dalību konkursā, vēsta Skaties.lv.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība ziņo, ka šogad starptautiskajā konkursā piedalīsies 41 valsts pārstāvji, tostarp, Latvija, kā arī konkursā atgriežas Ukraina un Bulgārija.

Šogad konkursā atgriezīsies Ukraina un Bulgārija, kuras pagājušogad no dalības ”Eirovīzijā” atteicās. Taču no dalības atteikušās Ungārija un Montenegro.

Lai arī iepriekš izskanējušas baumas, ka Latvija šogad varētu ”Eirovīzijā” nepiedalīties, konkursa oficiālajā mājaslapā publicētais dalībnieku saraksts apliecina, ka visas trīs Baltijas valstis apstiprinājušas dalību nākamā gada konkursā.

Zināms, ka 65. ”Eirovīzijas” konkurss nākamā gada maijā notiks Nīderlandē, Roterdamā. 16. maijā gaidāms lielais fināls, taču 12. un 14. maijā mākslinieki sacentīsies pusfinālos. ”Lielais piecinieks” - Francija, Vācija, Lielbritānija, Itālija, Spānija - un pagājušā gada uzvarētāju valsts Nīderlandes pārstāvji automātiski iekļūst finālā, bet pārējām 35 valstīm, tostarp, Latvijas pārstāvim, būs jāpacīnās pusfinālos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas