Absurds! Māmiņai pie tirdzniecības centra Rīgā izraksta 30 eiro lielu sodu

tautaruna.lv 18.novembris 2019, 14:33
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Māmiņa ar diviem bērniem ieradusies T/C “Minska”, lai iepirktos. Noteikumi paredz, ka automašīna bezmaksas stāvvietai jāreģistrē piecu minūšu laikā. Māmiņa sākusi ģērbt atvases, lai dotos ieejas durvju virzienā un meklētu reģistrācijas automātu. Piecu minūšu laikā viņai neizdevās to atrast, tāpēc pie automašīnas sagaidījis “Cityparks” darbinieks, kurš izrakstījis 30 eiro lielu sodu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Elīna nav regulāra T/C “Minska” apmeklētāja, tāpēc nezināja, kur tieši atrodas reģistrācijas automāts. Sākumā devusies uz tām ieejas durvīm, kas atradās vistuvāk vietai, kur novietojusi automašīnu. Saprotot, ka tur automāta nav, lūgusi palīdzību darbiniecei, kura paskaidrojusi, ka tas atrodas pie veikala “Rimi” ieejas.

Tiklīdz izgājusi ārā no veikala un vēlējusies doties īstajā virzienā, pamanījusi, ka viņai jau tiek izrakstīta soda kvīts.

"Šis darbinieks mani redzēja. Viņš redzēja, ka es fiziski nevarēju tik ātri aiziet līdz aparātam," pauža māmiņa.

Autostāvvietas apsaimniekotājs problēmu ar atvēlētajām piecām minūtēm nesaredzot. Tāda prakse esot arī citās galvaspilsētas stāvvietās. Tāpat atklāj, ka bezmaksas stāvvieta vienas stundas garumā paredzēta tikai tiem apmeklētājiem, kuri ieradušies uz veikalu “Rimi”. Cilvēkiem, kuri vēlas apmeklēt blakus esošos veikalus, par autostāvvietu jāmaksā vai jāizmanto autostāvvieta ēkas otrajā pusē.


Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāve Santa Zarāne norāda, ka šajā gadā centrs saņēmis 143 sūdzības un sniedzis 545 konsultācijas par situācijām, kurās iesaistīts konkrētais autostāvvietas apsaimniekotājs. Daudzas no tām saistītas tieši ar to, ka klients nevar paspēt piecu minūšu laikā piereģistrēt automašīnu. Tāpat patērētāju tiesību aizsardzības centrs norāda, ka piespriestā summa - 30 eiro - ir pārlieku augsta. Šobrīd centrs lūdzis autostāvvietas apsaimniekotājam to mainīt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas