VIDEO: "Swedbank" Latvijā iesaista dīvainās mahinācijās

tautaruna.lv 18.novembris 2019, 13:48
 
Ilze Zvēra/F64
Sludinājumā norādīts, ka tiek tirgoti ”Swedbank” čeki, kas varētu būt interesanti igauņu finansistiem vai amerikāņu prokuratūrai. Ieraksta autors sevi dēvē par finanšu konsultantu, kurš vienlaikus esot arī mecenāts un filantrops, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Ierakstot sludinājuma ievietotāja vārdu globālā tīmekļa meklētāja, redzams, ka vīrietis ar šādu vārdu trīs reizes kandidējis uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatu.

Attēlā redzamie čeki izskatās pēc gluži vienkāršām POS termināļu čeku kopijām, līdz ar to šos papīriņus noteikti nevajadzētu apsvērt kā veidu, kur ieguldīt brīvos līdzekļus.

"Tās ir grāmatvedības čeku kopijas, kas paliek pie tirgotājiem. Ar ”Swedbank” tiem nav nekāda sakara. Ja tur virsū ir ”Swedbank” logo, tad tas ir tikai tāpēc, ka attiecīgajiem POS maksājumu termināļiem ir funkcija uzdrukāt ”Swedbank” logo," saka Jānis Krops, ”Swedbank” pārstāvis.

Bankas pārstāvis gan skeptiski izsakās arī par sludinājumā pieminēto ASV prokuratūru un igauņu finansistiem. ”Saistībā ar finanšu izmeklēšanām šādiem čekiem nav pilnīgi nekāda nozīme. Šie čeki atspoguļo darījumus veikalā, tie nav bankas darījumi,” stāsta Krops.

Portālā ”Draugiem.lv” jebkurš ieraksts tiekot publicēts nekavējoties, tas netiekot pārbaudīts. Taču, ja lietotāji par kādu ierakstu ziņojuši portāla administrācijai, sūdzība tiek izskatīta.

"Mēs pētījām šo konkrēto ierakstu. Nevarējām saprast, vai tas ir muļķīgs joks, vai arī mēģinājums kādam pārdot esošu vai neesošu papīra kaudzīti. Līdz galam īsti nav skaidri motīvi šai muļķīgai publikācijai," saka Jānis Palkavnieks,

”Draugiem.lv” pārstāvis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas