FOTO! Īpaši patriotiski ietērpti Raiņi pie Gaismas pils

Lelde Veinberga 11.novembris 2019, 21:42
 
Latvijas Nacionālā bibliotēka/Facebook
Par godu valsts svētkiem īpaši ietērptas mūsu dzejnieka Raiņa skulptūras pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Jau tiek meklēti brīvprātīgie, kuri sagādātu Raiņiem cepurītes uz Ziemassvētkiem.

"Septiņas adītājas - bibliotēkas un Latvijas simtgades biroja darbinieces savā brīvajā laikā strādāja trīs nedēļas, lai Raiņi novembrī varētu saposties!" vēsta Latvijas Nacionālās bibliotēkas ieraksts Facebook.

Ikviens garāmgājējs aicināts fotografēties pie Aigara Bikšes skulptūras "Divi Raiņi".

"Priecāsimies, ja atradīsies brīvprātīgie, kuri būtu gatavi parūpēties par Raiņu Ziemassvētku cepurēm," rosina bibliotēka.

Kā ierasts, no 11. novembra, Lāčplēša dienas, līdz Valsts svētkiem 18. novembrim, Latvijā notiek dažādi patriotiski pasākumi un varoņu atcere par godu valsts dibināšanai un neatkarības nosargāšanai.

Jau vēstīts, ka 11. septembrī, Raiņa 153 dzimšanas dienā, pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas fonds “Mākslai vajag telpu”, sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo bibliotēku, atklāja Aigara Bikšes skulptūru “Divi Raiņi”, kas simboliski ietver ideju par latviešu lielumu, attīstību laikā un telpā un interesi par apkārt notiekošo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas