Universitāte studentiem piedāvā ļoti savādu metodi, kā cīnīties ar stresu

tautaruna.lv 16.novembris 2019, 14:52
 
Ekrānšāviņš/Ruptly
Nīderlandes pilsētas Neimegenas universitāte nākusi klajā ar ļoti neierastu metodi, lai palīdzētu studentiem vieglāk pārvarēt eksāmenu radīto stresu, vēsta The Mirror.

Neimegenas universitātes absolvents atklājis, ka universitātē izveidots speciāls kaps stresa nomāktajiem studentiem. Aiz studentu kapellas ir izrakts kaps, kas pieejams studentiem un izpelnījies lielu popularitāti. Izraktā kapa pamatnē izklāta zīme, kas vēsta: "Paliec dīvains".

Tā dēvētajā "attīrīšanās kapā" ir ieklāta sega un jogas paklājs, lai tajā būtu ērtāk meditēt. Projekta autors Džons Hakings norāda, ka kapa mērķis ir veicināt studentos izpratni un spēju novērtēt viņu laiku uz zemes. "Dzīves beigas, nāve ir tabū, grūti temati studentiem... nāve ir ļoti grūts temats, par ko runāt, kad tev ir 18, 19, 20 gadi."

Studenti norāda, ka savādais projekts ir tik populārs, ka gribētājiem jāpiesakās rindā, lai iegultos kapā. Kapā interesenti var pavadīt sākot no 30 minūtēm līdz 3 stundām.

Ir daudz alternatīvu terapiju, kas palīdzot studentiem parvarēt stresu un nemieru eksāmenu laikā, piemēram, suņu terapijas, psiholoģisko palīdzību un pat speciālas telpas, kurās valda absolūts klusums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas