Ārsts: Mēs nešķirojam pacientus pēc naudas maka biezuma

Lelde Veinberga 6.novembris 2019, 18:11
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Tiešu viedokli par mediķa ikdienu sniedzis anesteziologs, reanimatologs un Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis.

"Neskatoties uz žurnālistu centieniem padarīt Latvijas mediķus par morāliem kropļiem, varu teikt, ka mēs tādi neesam. Arī šodien mēs esam darbā NMPD Ārsta speciālista brigādes sastāvā Nr. #599 . Katru dežūru mēs strādājam vissarežģītākajos apstākļos. Glābjam bērnus, kuru dzīvība ir nonākusi briesmās, veicam atdzīvināšanas pasākumus cilvēkiem ar apstājušos sirdsdarbību, stabilizējam smagi slimus pacientus, sniedzam medicīnisko palīdzību smagu politraumu pacientiem ceļu satiksmes negadījumos un citur. Strādājam situācijās, kur ir daudz cietušo.

Mēs nešķirojam pacientus pēc naudas maka biezuma, valodas, rases, orientācijas vai reliģiskās piederības.

Mums nevajag aploksnes. Mēs tās neprasām, neesam prasījuši un neprasīsim. Mūsu vislielākā pateicība ir izglābta dzīvība un pacienta rokasspiediens. Glābt un saglabāt cilvēku dzīvības," ar tēmturi #neaploksnēm ierakstu Facebook noslēdz ārsts.

Komentāros cilvēki jautā, par kuriem žurnālistiem ir runa. Fūrmanis norāda, ka "iet runa par pēdējo raidījumu, tā saucamo ""Aizliegtā paņēmiena" cikls par onkoloģiju". "Tīri padumjo laiku un kremļa troļļu stilā veidots raidījums... Riktīgi jādomā līdzi," uzskata ārsts.

Jau ziņots, ka LTV ziņu dienesta un LSM.lv izpētes projekta "Diagnoze - vēzis" raidījumi izraisījuši lielu rezonansi sabiedrībā. "Šūmējas onkologi, šūmējas pacienti, un šūmējas atbalstītāji un draugi. Galvenais satraukuma "vaininieks" ir LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" par ārstu "slikto" attieksmi. Protams, ka uz LTV lūgumu pastāstīt savu stāstu atsaucās tikai tie, kam sirdī palicis rūgtums vai pat dziļa neapmierinātība. Jo tie, kam ārstēšanās veicās labi, neuzskatīja par vajadzīgu zvanīt, līdz ar to 200 neapmierināto zvani pret 80 000 kopējo vēža pacientu Latvijā ir salīdzinoši mazs skaitlis. Attieksme ir ļoti subjektīva un grūti izmērāma lieta. Mēs, pacientu organizācijas, iestājamies PAR onkologiem un ķīmijterapeitiem, pret ārstu vainošanu, pret pacientu un ārstu savstarpējo kūdīšanu un konfrontēšanu, tomēr mums jāatzīst, ka komunikācijas problēmas pastāv, tāpat kā gadiem pastāv dziļas problēmas visā onkoloģijas nozarē," pēc pirmajiem raidījumiem publiskā vēstulē norādīja Latvijas Onkoloģisko pacientu organizācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas