Bauskas pusē iedzīvotāji sūdzas par dīvainu sievieti

tautaruna.lv 2.novembris 2019, 10:42
 
Baiba Runce/Bez Tabu
Bauskas novada Rītausmas ciema iedzīvotāji ziņo par kādu savu kaimiņieni, jo noguruši no viņas izdarībām un uzskata, ka sieviete nespēj pati par sevi parūpēties, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

“Parādījās pie kāpņu telpas veci dārzeņi, neņēmām vērā, domājām, ka nekas īpašs. Viss pārauga līdz spaiņiem ar izkārnījumiem, jo viņai mājās nav ne ūdens, ne elektrības. Lupatas sāka nest, visādas netīras drēbes likt pie durvīm, atstāt un vienkārši aiziet prom,” tā stāstu par Daci iesāk Viktors.

Dace ir aptuveni piecdesmit gadus veca, esot labi izglītota un agrāk strādājusi cienījamā darbavietā. Ciemā baumo, ka dzīve apgriezusies kājām gaisā pēc šķiršanās no vīra. Tomēr Dacei šobrīd piederot divi dzīvokļi, kuri apvienoti vienā. Mājās gan sieviete esot reti, visbiežāk klīst apkārt un ar nesakarīgām sarunām uzbāžas citiem iedzīvotājiem.

“Tad viņa kaut kādu tašu nes, tad viņa kaut kādu spaini ir atradusi, tad aiziet līdz tam galam, tad pēkšņi atrodas te aiz muguras. Labi, ka man ir grābeklis vai dakša rokā, ja viņa tuvosies, jo man ir bail, man ir neomulīgi,” stāsta Sniedze. Daces atradumi un vien viņai saprotamās dāvaniņas ir vērojamas visapkārt Rītausmās, piemēram, bļodas ar dārzeņiem, krusts un akmens, uz kura uzrakstīts: “Mēs tevi vērojam, Dace”.

“Krusts bija pie blakus kāpņu telpas, kur dzīvojam, nolikts, tas ir izvadīšanas krusts, cik es saprotu, tad tas krusts pazuda uz kādu laiku un atkal parādījās, atnesa no Bauskas puses, nezinu, kur viņa to dabūja, bet nolika tepat pie mums,” stāsta Viktors.

Bauskas novada Sociālā dienesta redzeslokā sieviete esot aptuveni mēnesi, pirmais signāls saņemts no kaimiņienes, kura ziņojusi arī pašvaldības policijai. No palīdzības sieviete atsakoties, un, tā kā līdz šim Dace nav izrādījusi agresiju, neesot pamata viņu aizturēt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:51

Jaunākās diskusijas