FOTO: Pasauli šokē veids, kādā Indijā cenšas novērst špikošanu skolā

Baiba Puriņa 22.oktobris 2019, 16:12
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/CNN
Kāda skola Indijā atvainojusies, kad publiskajā telpā nonākuši attēli ar skolēniem, kuriem galvās uzliktas kartona kastes, lai novērstu norakstīšanu un krāpšanos eksāmenu laikā, vēsta raidsabiedrība "CNN".

The Bhagat Pre-University koledža izpelnījusies asu kritiku, kad internetā publiskoti attēli, kuros skolēni redzami klasē ar kartona kastēm galvās. Šis esot jauns veids, kā novērst tā dēvēto "špikošanu".

Kastu priekšpusēs izgriezti caurumi, lai skolēni redzētu eksāmena uzdevumus, taču kastes aizsedz skolēnu perifēro jeb sānu redzi. Kad skolas darbinieki publicēja attēlus sociālajos medijos, šī metode saņēmusi asu kritiku.

Karnātakas štata izglītības ministrs Surešs Kumars skolas metodi apzīmējis kā "nepieņemamu": "Nevienam nav tiesību pret skolēniem izturēties kā pret dzīvniekiem."

Skolas vadība jau iesniegusi rakstisku paskaidrojumu un atvainošanos valsts iestādēm. Kastes esot bijušas eksperiments, kuru atbalstījuši arī vecāki. Skolas direktors norāda, ka eksperimentā piedalījušies tikai tie skolēni, kuru vecāki to atļāvuši. No 72 skolēniem, kuri todien kārtojuši eksāmenus, kastes izmantojuši tika 56. Skolēni paši esot atnesuši kastes un daudzi tās pēc 15 līdz 30 minūtēm esot noņēmuši.

Pagājušajā gadā skolā izplatījusies norakstīšanas problēma, kas novedusi pie eksperimenta ar kastēm.

View this post on Instagram

A post shared by CNN (@cnn) on

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas