Vairu Vīķi-Freibergu sadusmo "airBaltic" rīcība

Viktorija Gabrjuna 17.oktobris 2019, 11:22
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga pauda neizpratni par notiekošo "airBaltic" reisā Berlīne-Rīga.

Mikroblogošanas vietnē "twitter" Vīķe-Freiberga pauž neizpratni par "airBaltic", kas ir Latvijas nacionālā aviokompānija, politiku.

"16.oktobrī "airBaltic" BT218 Berlīne-Rīga paziņojumi pasažieriem tika sniegti tikai angļu un krievu valodās. Kas, lūdzu, atbild par šādu mūsu “nacionālās” aviokompānijas politiku?" rakstīja eksprezidente.

Jāpiebilst, ka pēc neilga laika Vīķei-Freibergai paskaidrojumu sniedza "airBaltic" pārstāvji.

"Paziņojumus ārvalstu lidostās veic tās personāls, kurš ne vienmēr prot latviešu valodu. Savukārt mūsu reisos angļu un krievu valodās tiek sniegti tranzīta pasažieriem domāti paziņojumi. Taču pateicamies par tvītu, tas tiks nodots atbildīgajiem kolēģiem sīkākai pārbaudei," vēstīts ierakstā.

Tikmēr komentāros twitter lietotāju viedokļi dalījās.

Daļa pauž, ka "airBaltic" tiešām ir problēma ar latviešu valodu. Savukārt daļa uzskata, ka "kompānijas un aviācijas valoda ir angļu", tāpēc nevajadzētu paust šasutumu par angļu valodas izmantošanu.

Kā iepriekš vēstīts, "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. "airBaltic" 2018.gadā veica 56 261 lidojumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2017.gadā, bet vietu piepildījums lidmašīnās bija 75%.

"airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:45

Jaunākās diskusijas