VIDEO: Sieviete Rīgā piedzīvo apkaunojumu, mēģinot nodot analīzes

tautaruna.lv 17.oktobris 2019, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Kāda sieviete kopā ar meitu devās uz ”E. Gulbja laboratoriju” tirdzniecības centrā ”Spice”, lai nodotu urīna analīzes. No rīta aptiekā nopirkusi nepieciešamo trauciņu, izpildījusi nepieciešamo un devās analīzes nodot, taču pieņemšanas punktā saņēma atteikumu analīzes pieņemt, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pieņemšanas punkta darbiniece norādījusi, ka urīns iepildīts nepiemērotā traukā, tādēļ to nepieciešams pārliet citā traukā. Darbiniece pareizo trauciņu iedevusi bez maksas un norādījusi, ka jādodas uz tirdzniecības centra koplietošanas tualeti. Laboratorijas telpās klientiem neesot pieejamas labierīcības vai atbilstošas telpas, kur urīna pārliešanu varētu veikt.

"Bet nu jau uzvelkos ne pa jokam, kad jāveic apkaunojošais gājiens caur Spices ēdamzonu(!) uz publisko tualeti, tur, es atvainojos, ar trauciņiem uz kopīgās izlietņu malas ir jāveic šī manipulācija, un tad atkal, ieslēptu šallē, jānogādā atpakaļ laboratorijā… Jāsaka, nespēju neuzdot vēlreiz jautājumu par šīs situācijas absurdumu un gribētu saprast, kāpēc aptiekās tad pārdod trauciņus, kuri negarantē analīžu precizitāti, kurā brīdī to esmu palaidusi garām?" pauž sieviete.

Kā raidījumam skaidro pieņemšanas punkta darbiniece, aptiekās vienmēr saka, ka der, bet laikam viņi nav pietiekami informēti, kā analīzes pareizi veic.


Darbiniece laipni izskaidro, kādēļ urīnu nepieciešams pārliet laboratorijas piešķirtā stobriņā. Izrādās, ka tas satur konservantus, kas krietni paildzina urīna analīžu derīgumu. Ja analīzes pieņemtu aptiekā nopērkamā trauciņā, tad tās laboratorijā būtu jānogādā divu stundu laikā. Pretējā gadījumā analīžu rezultāti var nebūt pietiekami precīzi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas