VIDEO: Pasažieri raud haosa dēļ Rīgas lidostā

tautaruna.lv 15.oktobris 2019, 14:22
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Drūzmēšanās šaurībā un gaidīšana garās rindās lidostā ”Rīga” pagājušajā nedēļā izvedušas no pacietības pasažierus, vēstīja raidījums "Bez tabu".

Pagājušajā nedēļā sociālos tīklus pāršalca lidostas ”Rīga” klientu ieraksti par milzu drūzmēšanos un rindām Latvijas galvaspilsētas lidostā. Sašutuši bija gan pašmāju ceļotāji, gan ārzemnieki.

Lidostas jezgas dēļ, gaidot rindā uz drošības kontroli, 8. oktobra vakarā iepazinās Dzintars un Ivars, kuri tā arī neaizlidoja uz Vāciju, kur bija jāatgriežas darbavietās.

"Redzēju, kā lidmašīna aizlido bez manis. Prasīju lidostas darbiniekam, kas notiek. Viņš atbildēja: ”Nu, es saprotu!” Ar mūsu ”Rynair” reisu aizlidoja 48 cilvēki 216 cilvēku vietā. Lielas dusmas!

Arī vācieši tur bija neapmierināti. Mums šodien jau bija jāstrādā. Vairākas darba dienas zaudētas. Labi, ka darba devēji saprotoši. Savu aviobiļeti iegādājos laikus par 70 eiro, bet šodien tā maksā 150 eiro. Lidostas darbinieki, kuri to visu organizē, pieļauju, nepelna mazu naudu. Lidosta taču ir valsts seja! Tur bija arī lidmašīnas uz Ukrainu. Ukraiņi arī bija neapmierināti. Tur stāvēja un gaidīja ļoti daudz cilvēku. Sākās haoss. Tika pat pieaicināta policija, lai nomierinātu cilvēkus, bet kā nomierināt, - ir trīs lidmašīnas, bet visi pasažieri kavē. Ukraiņi bija ”borzāki”, līda konkrēti, sakot ”mums vajag un viss”, bet cik tālu aiziesi. Tālāk par muitu netiksi, " pauda Dzintars.

Kā stāsta Dzintars un Ivars, lidostas drošības kontroles posteņos esot strādājuši vien daži darbinieki.

"Kad cilvēki neiekāpa lidmašīnās, bija bēdīgi skatīties uz veciem cilvēkiem. Viņi teica, ka atbraukuši no laukiem. Bija jau plkst. 21.00. Viņi prasīja, ko darīt. Ļoti satraucās. Iedomājieties, 70 gadus vecu cilvēku. Cilvēki raudāja!" saka Dzintars.

Lidostas ”Rīga” pārstāvis Edgars Vilcāns lidostas vārdā atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām. Kā stāsta Vilcāns, iemesli haosam lidostā esot vairāki. Pirmkārt, lidostas telpas pie reģistrēšanās zonā un pie drošības kontroles posteņiem esot par šauru aizvien pieaugošajam pasažieru skaitam.

Otrkārt, rudenī ļoti liela daļa darbinieku, kā arī viņu bērni slimojot. Šis fakts padarot darbu “pīķa” stundās vēl sarežģītāku.

Pēc vasaras sezonas darbinieku skaits lidostā jau tā esot samazinājies. Tuvākajā laikā plānots paaugstināt darbinieku atalgojumu, ar ko cer aizpildīt vakantās vietas drošības dienestā.

Lidosta ”Rīga” apņēmusies kompensēt tiešos zaudējumus tiem klientiem, kuri garo rindu dēļ tā arī neiekāpa lidmašīnās.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:53

Jaunākās diskusijas