Māte dusmīga par "Rīgas Satiksmes" uzlikto sodu nepilngadīgam bērnam

Viktorija Gabrjuna 10.oktobris 2019, 13:11
 
Vladislavs Proškins/F64
Sociālajā tīklā Facebook izveidotajā grupā "Slepenais pircējs" atklāts kādas rīdzinieces stāsts. Sieviete atklāj, ka "Rīgas Satiksme" uzlikusi nepilngadīgam bērnam sodu 30 eiro apmērā situācijā, kad, iespējams, viņu nemaz nevajadzēja sodīt.

Sieviete uzsver, ka noteikti apstrīdēs sodu.

"Atnākot šodien no darba mājās, mani gaidīja pārsteigums. Mans nepilngadīgais dēls aizbrauca uz "Rīgas Satiksmes" apkalpošanas centru, lai pagarinātu etalonu. Izrādās, ka izziņa no mācību iestādes derīga tikai 30 dienas. Tā kā izziņa bija izsniegta 3.septembrī, tad jau 8 oktobrī nav derīga. Etalonu viņam pagarināt atteicās. Mācās viņš netālu no mājām un parasti nelieto sabiedrisko transportu. Bet šodien bērnam vajadzēja aizbraukt pie ārsta un pie reizes pagarināt etalonu. Bet tā kā saņēmis atteikumu pagarināt, brauca mājās ar to pašu izziņu un nepagarināto etalonu. Bērnu noķēra kontrolieri. Pirmo reizi! Nepilngadīgo personu! Uzlika sodu. Nē, SODU! 30€! Bērnam! Ne brīdinājumu. Nē 3 un ne 5€. 30€! Par ko??? Telefonsarunā ar operatoru man pateica, ka viņam pašam bija jāinteresējas par izziņas derīguma termiņu. Trūkst vārdu.
Protams, ka rakstīšu un to sodu apstrīdēšu," raksta sieviete.

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi.

Daļa uzskata, ka sodīt bērnu ir absurdi.

"Tas viss liekas absurdi. Sodīt bērnu, manuprāt, ir augstākā pilotāža. Tai pat laikā Rīgas sabiedriskajā transportā pārvietojas bez maksas 55 gadus veci Krievijas valsts pilsoņi, kuri Krievijā sasnieguši pensijas vecumu, lai arī Latvijas pilsonim pensijas vecums pienāk 64 gadu vecumā. Saprotu, ka likums ir likums un noteikumi ir noteikumi, bet tas ir absurdi!!!! Mēs - visi Rīdzenieki maksājam par Krievijas pilsoņu bezmaksas pārvietošanos, tajā pat laikā, bērniem nākas piedzīvot šadu attieksmi," teikts kādā komentārā.

Daļa komentētāju tomēr uzskata, ka sods šajā situācijā bija adekvāta reakcija.

"Tas ir normāli! Ja ir teikts 30 dienas, tad ir! Saņēma izziņu, aizgāja iesniedza, nevis tad, kad izdomāja vai savajadzējās! Ja reiz ir noteikts tā saistošajos noteikumos tātad ir!
Kā zināms, mums ir ne tikai tiesības, bet arī PIENĀKUMI! Likuma
nezināšana neatbrīvo no atbildības!
Varat mani zākāt vai lamāt, bet dod iespēju bezmaksas pārvietoties un paši nevar nokārtot formalitātes. Pienākumu mums nav, tā izskatās!
Sakožam zobus, maksājam un nākamreiz būs mācība," teikts komentārā.

Jāpiebilst, ka nesen pēc pārbaudes par aizdomīgi biežajiem pašvaldības subsidēto e-talonu pīkstināšanas gadījumiem SIA "Rīgas satiksme" atmaskojusi un no darba atbrīvojusi negodīgus darbiniekus, kuri devuši pieeju "invalīdu biļetēm" cilvēkiem, kuriem tās nepienācās, vēstīja raidījums "TV3 ziņas".

Pēc Autotransporta direkcijas aprēķiniem, rekordisti mēnesī pīkstinājuši subsidēto e-talonu 300 reižu, bet "Rīgas satiksmes" dati liecina, ka veiktas ap 500 validācijām mēnesī.

"Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis raidījumam stāstīja, ka nepilnības tiešām tika konstatētas.

"3000 braucieni, rēķinot par 1,5 eiro - ir 4500 eiro. Tā nav "Rīgas satiksmes" vaina, bet tas ir saistīs ar valsts informācijas sistēmu nesavienojamību. Ja "Rīgas satiksmei" nenonāk informācija, ka šai personai nav invalīda statusa, mēs nevaram zināt. Šobrīd ir izdarīts daudz, lai veiktu uzlabojumus. Jā, cilvēkam ir iespējas braukt 400 reizes mēnesī. Nevar aizliegt. Pensionāram ar 75 gadiem patīk 300 reizes mēnesī braukt. E-talonu nopīkstina. Tas nav pārkāpums," pauda Saulītis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas