Filma "Džokers" pedofilijā notiesāto padarījusi stāvus bagātu

Lelde Veinberga 13.oktobris 2019, 22:33
 
AFP/SCANPIX/LETA
Britu mūziķis Gerijs Gliters, kurš notiesāts par pedofiliju, kļuvis teju stāvus bagāts - tikko uz ekrāniem iznākušajā kino filmā "Džokers" izmantota viņa mūzika, kas radījis sašutumu Lielbritānijas medijos.
"Metro" vēsta, ka filmas skatītāji, kas šo faktu piefiksējuši, ir sašutuši, ka filmas mūzikas celiņā izmantota Glitera mūzika - 1972. gada dziesma "Rock and Roll Part 2".
Dziesma tiek spēlēta filmas daļā, kur galvenais varonis Džokers pacilājošā noskaņojumā dejo pa kāpnēm, pilnībā transformējoties par pasaules slaveno ļaundari.
Ka izrādās, 75 gadus vecais dziesmas autors pašlaik izcieš 16 gadu sodu par trīs jaunu meiteņu izmantošanu. Gliters no cietuma iznāks 2021. gadā. Jau 1999. gadā vīrieti iesēdināja aiz restēm pēc tam, kad tika pieķerts ar fotogrāfijām, kurās redzama bērnu izmantošana.
Ņemot vērā filmas labos rādītājus, Gliters savā kontā saņems ievērojamu summu, jo autoratlīdzības apjoms atkarīgs no kino filmas ienākumiem kinoteātros, DVD pārdošanās rādītājiem, kā arī dziesmu celiņa pārdošanas ieņēmumiem.
4. oktobrī pirmo reizi uz lielajiem ekrāniem nonāca filma par ikonisko Gotemas ļaundari - Džokeru. Arturs Fleks ir vīrs, kurš cenšas atrast savu vietu pilsētas sašķeltajā sabiedrībā. Dienā strādājot par klaunu gadījuma darbos, bet vakaros cenšoties kļūt par atzītu stand-up komiķi, viņš nonāk pie atziņas, ka izjokots tiek viņš pats. Ierauts vienladzības un nežēlības cilkliskajā esamībā, Arturs pieņem vienu sliktu lēmumu, kas uzsāk ķēdes reakciju viņa transformācijā par Džokeru.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas