Dzīvesstila treneris atklāj, kas jādara, lai izvairītos no paģirām

tautaruna.lv 12.oktobris 2019, 19:32
 
pixabay
Uztura speciālists un dzīvesstila treneris Stīvs Makari nācis klajā ar ieteikumiem, kā vislabāk izvairīties no paģirām, vēsta tabloīds "Daily Mirror".

Paliekot vecākiem, paģiru radītās sekas kļūst tikai nepatīkamākas. Pastāv daudz ieteikumu, kā mazināt paģiras un to radītos nepatīkamos blakusefektus, sākot no ūdens dzeršanas un beidzot ar alkoholisko dzērienu tālāku lietošanu.

Dzīvesstila treneris Stīvs Makari iesaka vairākas vienkāršas lietas, kas būtu jādara laikā, kad lieto alkoholiskos dzērienus, lai izvairītos no nepatīkamajām sekām nākamajā dienā.

Pirms alkohola lietošanas

Stīvs iesaka pirms alkoholisko dzērienu lietošanas apēst sabalansētu maltīti, kurā iekļauti proteīni un tauki, kas gremošanas sistēmā darbosies kā barjera alkohola negatīvajai ietekmei.

Ja vakarā plānots pasākums, tad visu dienu ieteicams dzert daudz ūdens, lai ķermenis saņemtu nepieciešamo šķidruma daudzumu. Pievienojot ūdenim nedaudz jūras sāls, tas sniegs nepieciešamos minerālus.

Dzīvesstila treneris arī iesaka uzņemt vairāk multivitamīnu pirms došanās atpūsties.

Pirms gulētiešanas

Parasti lietojot alkoholu ir vēlme pēc trekniem un neveselīgiem ēdieniem, taču šajā gadījumā ieteicams būtu izvēlēties augļus, kuriem augsts fruktozes līmenis. Stīvs skaidro: "Fruktoze ir cukura paveids, kas palīdz aknai daudz labāk detoksicēt alkoholu un līdz ar to mazināt paģiras."

Tāpat jālieto B1 vitamīns, kurš būtiski tiek zaudēts alkohola lietošanas laikā.

Nākamajā rītā

Stīvam ir īpašs dzēriens, kas palīdz nākamās dienas rītā, kad moka stipras galvas un vēdera sāpes. Viņš iesaka sajaukt 235 mililitrus ūdens ar 118 mililitriem kokosriekstu ūdens, 118 mililitriem apelsīnu sulas un šķipsniņu jūras sāls. Šis dzēriens palīdzēs sajusties labāk. Tāpat labs līdzeklis būs bietes, kas palīdzēs uzlabot aknu darbību, tāpēc iekļauj tās savā pusdienu maltītē vai izdzer glāzi biešu sulas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas