VIDEO: Sievietei Olaines novadā jānoskatās, cik briesmīgi iet bojā viņas suns

tautaruna.lv 6.oktobris 2019, 10:40
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Sievietei vārdā Ērika nācies noskatīties, kā iet bojā viņas deviņus mēnešus vecais Maltas sunītis Juki, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Septembra nogalē kucēns izskrēja no teritorijas un devās pie otrpus ceļam esošā žoga. Brīdī, kad jau bija dzirdama suņu riešana, Ērika metās savam kucēnam nopakaļ, taču bijis jau par vēlu.

Pusotru kilogramu smagais kucēns bija pieskrējis pie žoga, kur to jau gaidīja pieaudzis Stafordšīras terjers.

"Terjers pavilka Juki zem žoga un ievilka teritorijā. Tas suns ir mednieks, viņš manu kucēnu vienkārši apēda dzīvu. Es pārkāpu pāri žogam un mēģināju Juki izglābt, taču tas nebija iespējams. Terjers viņu nelaida ārā no zobiem, es nevarēju viņu aizvilkt prom. Viņš pēc tam aizskrēja ar Juki zobos," atklāj kucēna saimniece.

Teorētiski teritorija, kurā uzturas Stafordšīras terjers, ir iežogota, taču žogs lielākoties ir tik sliktā stāvoklī, ka tas tikai simboliski pilda savu funkciju. Ērika atklāj, ka nelaimes brīdī ēkā bijusi arī suņa īpašniece, kura pēc notikušā, turot Juki aiz astes, mirstīgās atliekas pārsniegusi pāri žogam.

Ērika par notikušo ar iesniegumu vērsusies arī Valsts policijā, kas visticamāk lūgs Pārtikas un veterinārajam dienestam izvērtēt, vai minētais Stafordšīras terjers ir atzīstams par bīstamu.

Latvijas likumdošana neparedz atsevišķām šķirnēm jau sākotnēji piešķirt bīstamo suņu statusu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas