Pārsteidzošs atklājums! Tomāti var kaitēt veselībai

tautaruna.lv 29.sep
 
Oksana Džadana/F64
Tomāti var būt bīstami veselībai. Tā apgalvo Rietumos pazīstamais kardiologs Stīvens Handriks savā grāmatā "Augu paradokss", raksta "rz.com.ua".

Savā grāmatā mediķis raksta, ka labā viela, kas ir tomātos, ir likopēns, jo tas samazina risku saslimt ar vēzi.

Taču tomātos ir arī vēl kāda viela lektīns, kas tomātu pasargā no bīstamiem kaitēkļiem. Taču tieši šī viela var negatīvi ietekmēt cilvēka veselību, uzskata ārsts.

Handriks skaidro, ka, šai vielai nonākot cilvēka organismā, sākas iekaisuma process, kā rezultātā var rasties dažādas slimības.

Kā piemēru ārsts min hroniskā noguruma sindromu, iekaisumus uz ādas, var samazināties smadzeņu aktivitāte un pat izkrist mati. Ārsts iesaka - no tomātu lietošanas uzturā labāk atteikties.

Komentē 13

 
Anonīms
 

Drīz gurķi arī būs bīstami veselībai.

29.septembris Atbildēt

Visi,kuri ir ēduši gurķus, ir miruši....cits agrāk, cits vēlāk, bet miruši visi!!!

29.septembris Atbildēt

''Ārsts'' aizmirsa vien tādu sīkumu - ja jūs tomātus ēdat 3x dienā un 365 dienas gadā. Starp citu arī no ūdens dzeršanas var nomirt, ja neko nēed un tikai dzer ūdeni.2 mēneši un jūsu vairs nav, ūdens būs jūs nogalinājis.

29.septembris Atbildēt

Ari dzivot ir kaitigi,Agri vai velu mes visi vienalga nomirsim.

29.septembris Atbildēt

Ak,kungs!Katrs pseidozinātnieks grib ar kaut ko izcelties!Kādu laiku atpakaļ olas bija bīstamas,tagad izrādās-nav vis.Tā var nomirt no drukas kļūdas!

29.septembris Atbildēt

Tu pareizi pateici ar smadzenēm nav tev nav kārtībā

29.septembris Atbildēt

ēst ir kaitīgi,jo var aizrīties un nomirt.

29.septembris Atbildēt

idiotisms viss ir kaitigs, ari sexs kaitigs no ta var nomirt.

29.septembris Atbildēt

Man jau 60mit, ēdu tos ar gardu muti no agras bērnības, līdz šim laikam viss, ko zināju par tomātiem, bija tikai un vienīgi pluss, tad jautājums, kā tad tā, es vēl esmu dzīvs . . .. !?

29.septembris Atbildēt

Handrika kungs būs tomātus saēdies - par daudz!

29.septembris Atbildēt

Dzērām šņabi sešas dienas, septītajā saindējāmies ar tomātiem...

29.septembris Atbildēt

Tas ir kā tai dziesmā :kaitīgs ir viss

30.septembris Atbildēt

Konsultē uztura speciāliste Eva Kataja.

Visbeidzot, pākšaugi satur lektīnu. Tā ir olbaltumviela, pret kuru atsevišķi cilvēki var būt jutīgi (līdzīgi kā daži cilvēki ir jutīgi pret nakteņiem). Kārtīgi izmērcēti un izvārīti pākšaugi gan vairs nesaturēs tik daudz lektīnu, tāpēc lielākajai daļai cilvēku problēmu nebūs.

zeltene.lv

Pat, ja tu slikti panes lektīnus, cepti un vārīti ēdieni, kas tos satur, nodrošina labāku uzturvielu uzsūkšanos nekā neapstrādāti graudaugi un pākšaugi. Tomēr, ja tu pilnībā nepanes lektīnus, tad visdrošāk būtu tos neuzņemt vispār.

Pat, ja tu slikti panes lektīnus - tomātu sula,mērce un pasta .Un atkal tomāts rullē. Visam ir jābūt savs mērs.

1.oktobris Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:23

Jaunākās diskusijas