VIDEO: Meitas vaino Valmieras slimnīcas ārstus mātes nāvē

tautaruna.lv 25.septembris 2019, 17:20
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Ģimene vaino Valmieras slimnīcas personālu tuvinieces bojāejā – mirušās sievietes ģimenes locekļi stāsta, ka 70 gadus veca sieviete rupji apsaukāta, raustīta un fiksēta pie gultas, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Mirušās sievietes meitas atklāj, ka slimnīcā nonākusī sieviete regulāri ģimenei teikusi, ka ārstniecības iestādes personāls viņu fiziski un morāli iespaido.


Tuvinieces nespēj valdīt asaras - ir pārliecinātas, ka mammas veselības stāvoklis krasi pasliktinājies, jo 70 gadus vecā sieviete jutusies iebiedēta, brīžiem licies, ka ir depresijā.

"Mamma zvanīja, raudāja un teica: “Meitiņ, lūdzu, palīdzi man! Man sasista roka, mani sēja naktī pie gultas, mani mētāja. Izrīkojās kā pret suni!”" pauda mirušās meita.


70 gadus vecā kundze slimnīcā nonākusi ar nopietnām veselības problēmām. Bijusi pirmās grupas invalīde - cietusi no elpas trūkuma, regulāri kājās krājies ūdens, tāpēc mediķu palīdzība bijusi regulāri nepieciešama. Pēc sarunas ar meitu, kurā mamma apgalvojusi, ka cietusi no fiziskas vardarbības, viņa nekavējoties ieradusies slimnīcā.


Personāls teicis, ka sieviete uzvedusies nevaldāmi, tāpēc nācies fiksēt viņas roku. Meitas nespēj tam noticēt, jo iepriekšējā vakarā mamma neesot varējusi piecelties, bijusi ļoti vārga. Meitas mammu barojušas ar karoti, tāpēc netic, ka viņa varētu būt uzvedusies tā, lai viņu fiksētu.

Šobrīd māmiņa devusies viņsaulē - meitas uzskata, ka veselības stāvokli pasliktinājusi rupjā attieksme no personāla puses. Kopš 2018. gada Veselības inspekcija par Valmieras slimnīcu saņēmusi 30 iesniegumus - starp tiem arī par šo situāciju, kas sākta izvērtēt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:32

Jaunākās diskusijas