VIDEO: Neticēsi, no kā Naukšēnos ražo vīnu!

tautaruna.lv 29.septembris 2019, 17:12
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / Kaspars Krafts/F64
Vīns no arbūziem – tik netipisku dzērienu nolēmuši darīt Latvijas ziemeļos – Naukšēnos, vēstīja "LNT Ziņas".

“Naukšēnu vīna darītavas” saimnieks Jānis Baunis savā bioloģiski sertificētājā saimniecībā pirmo reizi izaudzējis arbūzus, lai no tiem kā paši pirmie Latvijā komerciālam nolūkam gatavotu arbūzu vīnu. No lauka pa tiešo uz izgrebšanu.

Naukšēniešiem, kas iepriekšējos gados pat divas reizes atzīti par Latvijas labākajiem vīna darītājiem, tagad pievērsties arbūziem motivējusi iepriekš Baltijas līmenī saņemtā balva par inovatīvām garšām ar piparkūku sidru. Te cer, ka arī eksperimentālais arbūzu deserta vīns atnesīs kādu atzinību.

“Visi tik saldi, visi tik sulīgi. Eksperiments jau bija audzēšana, bet, ņemot vērā, cik labi tas viss ir sanācis un cik daudz ir izauguši, mēs plānojam arī to turpmāk to darīt,” norāda ”Naukšēnu vīna darītavas” saimniece Diāna Baune.

Citviet pasaulē vīns no arbūziem jau ir gatavots gadu desmitiem ilgi, un iesācēji ar pirmo mēģinājumu bieži kļūdoties. Naukšēnos gan nebaidās iet paši savu tehnoloģisko ceļu kā līdz šim jau gatavojuši, piemēram, dārza ogu vīnu. Taču ātrāk par vīnu gatavs būšot arbūzu uzlējums jeb sagrieztiem arbūziem pārliets destilāts.

“Izvelk visas tās smaržas un garšas, pēc liek vai nu sulu spiedē vai nofiltrē, un tad pilda pudelēs.Tas gan būs virs 20 grādiem stiprs alkoholiskais dzēriens,” norāda ”Naukšēnu vīna darītavas” saimnieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:12

Jaunākās diskusijas