Dermatoloģe atklāj neparastu faktu par dezodoranta lietošanu

tautaruna.lv 21.septembris 2019, 19:14
 
pixabay
Amerikāņu dermatoloģe un televīzijas raidījuma vadītāja Sandra Lī apgalvo, ka dezodoranta lietošana no rītiem nav efektīva. Ārste atklāj, ka vislabāk dezodorantu uzklāt pirms gulētiešanas, vēsta laikraksts "Daily Mirror".

Visbiežāk cilvēki lieto dezodorantu no rītiem. Saskaņā ar ādas eksperti, tas nebūt nav pareizi un daudz efektīvāk to būtu lietot vakarā.

Iespējams, tas šķiet nedaudz savādi, taču Sandra Lī apgalvo, ka šis ir efektīvākais veids, kā izmantot dezodorantu, lai izvairītos no sviedru smakas.

"Dezodorantu vislabāk uzklāt naktī, jo naktīs tas iedarbojas efektīvāk. Naktī sviedru dziedzeri ir daudz neaktīvāki un līdz ar to dezodorants iedarbosies labāk," apgalvo dermatoloģe.

Ārste arī atklājusi, ka lielākā kļūda, ko pieļaujam lielākoties jaunībā ir pārāk stipra acu berzēšana, noņemot kosmētiku. Tādejādi mēs paātrinām krunku un rievu veidošanos ap tām. Viņa arī norāda, ka seja pēc kosmētikas noņemšana jānomazgā ar remdenu ūdeni, lai ādai nebūtu šoks. "Āda jāmitrina, kamēr tā ir slapja, jo slapjums ātri iztvaikos. Gaiss no ādas izvelk mitrumu un tā kļūst sausāka, tāpēc rodas savelkošā sajūta pēc sejas mazgāšanas," stāsta Sandra Lī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:55

Jaunākās diskusijas